Gest emoționant făcut de campionul olimpic David Popovici pentru 11 copii cu dizabilități

Gest emoționant făcut de campionul olimpic David Popovici pentru 11 copii cu dizabilități

David Popovici, multiplu campion olimpic, mondial sau european la natație, face un gest uriaș pentru câțiva copii cu dizabilități.

Recentul campion olimpic de la Paris, aur la 200 de metri liber și bronz la 100 de metri liber, a anunțat că va începe o strângere de fonduri în încercarea de a ajuta 11 copilași să își cumpere o casă. După ce în 2022 a strâns suma de 40.000 de euro pentru Florentina Filipovici, donându-și echipamentul și ajutând-o pe fosta vicecampioană mondială la canotaj să se mute într-o casă nouă alături de cei trei copii ai săi, acum David mai face un gest de aur.

ADVERTISING

Campionul care tocmai a împlinit 20 de ani își dorește acum să ajute 11 copii să aibă o casă: „Mâine voi începe o strângere de fonduri pentru 11 copii cu dizabilități, care provin și din sistem. Este cea mai ambițioasă strângere de fonduri de până acum. Eu sper să difuzați treaba asta, chiar dacă nu e cel mai interesant subiect, ar trebui să fie! Voi începe această strângere, pe conturile mele de socializare, pentru ca 11 copii să poată avea o casă potrivită pentru nevoile lor și să rămână acolo inclusiv după 18 ani. După cum știm și noi statul și sistemul… abandonează e un cuvânt greu, dar ăsta e cuvântul.„, a spus campionul olimpic, la finalul unui eveniment, conform Antena Sport.

ADVERTISING

Pentru rezultatele pe care le-a strâns până acum în carieră, la doar 20 de ani, Popovici și-a asigurat renta viageră maximă din partea statului român, care este în valoare de 16.635 de lei.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇