Andrei Rațiu primește cuvinte de laudă din partea unui antrenor de top din La Liga: "Este unul dintre cei mai buni fundași"

Andrei Rațiu primește cuvinte de laudă din partea unui antrenor de top din La Liga: "Este unul dintre cei mai buni fundași"

Fundașul român Andrei Rațiu, internaționalul care ocupă postul de fundaș dreapta în Spania, la echipa de prima ligă Rayo Vallecano, a primit cuvinte de laudă după mai multe meciuri foarte bune la gruparea în alb-roșu.

Rațiu, 26 de ani, supranumit și Sonic, are un sezon excelent la Rayo Vallecano și reușește să fie titular meci de meci, asta și după ce a căpătat încredere la EURO 2024, cu meciurile naționalei României.

Românul a fost integralist și în partida de sâmbătă, remizată de Rayo cu Leganes, scor 1-1. Și după ce a fost comparat chiar cu imensul Zidane de presa spaniolă, prin cotidianul Marca, a venit rândul și antrenorului Borja Jimenez, de la Leganes, să îl laude pe Rațiu, explicând că i-a schimbat poziția fundașului dreapta Adrià Altimira pentru a-l aduce în flancul stâng și a încerca să-l blocheze pe român:

ADVERTISING

"I-am schimbat poziția lui Adrià Altimira pentru că mi-am dorit un jucător care să joace pe picior schimbat și să apară bine în spatele mijlocașilor centrali. El are capacitatea de a intra în interior și de a se apăra în fața unuia dintre cei mai buni fundași de bandă din campionat. Mă refer la Rațiu", a spus Borja Jimenez, la conferința de presă de după meciul Rayo Vallecano - Leganes 1-1.

După ce a marcat împotriva Osasunei (3-1) și a oferit un assist la meciul cu Atletico Madrid (1-1), Andrei Rațiu a fost lăudat de Marca, cotidian care a scris despre român în termeni laudativi de asemenea: "Rațiu se deghizează în Zidane, trece de doi adversari, face o piruetă în stilul lui Zidane, însă șutul său din careu este blocat de un adversar", au scris jurnaliștii de la Marca.

ADVERTISING

În clasament, Vallecano e pe 8 în Primera, cu 10 puncte acumulate.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!