Uraganul Helene lasă în urmă zeci de morți și pagube de miliarde de dolari în sud-estul SUA (Foto & Video)

Uraganul Helene lasă în urmă zeci de morți și pagube de miliarde de dolari în sud-estul SUA (Foto & Video)

Cel puțin 43 de persoane și-au pierdut viața în urma trecerii uraganului Helene prin sud-estul Statelor Unite.

Furtuna, considerată cea mai puternică înregistrată vreodată în zona Big Bend din Florida, a provocat inundații masive și pene de curent care au afectat milioane de oameni, potrivit BBC.

Helene a atins țărmul joi seara ca uragan de categoria a patra, menținându-și statutul de uragan pentru șase ore după impact, conform Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență (FEMA).

Centrul Național pentru Uragane a raportat valuri de furtună de peste 4,5 metri în unele zone de coastă ale Floridei.

ADVERTISING

Furtuna și-a continuat traiectoria distructivă prin Georgia și Carolina, lăsând în urmă un bilanț tragic: 8 morți în Florida, 15 în Georgia, 17 în Carolina de Sud, 2 în Carolina de Nord și unul în Virginia.

Autoritățile au avut sute de operațiuni de salvare, folosind elicoptere, bărci și vehicule mari pentru a ajuta persoanele blocate în zonele inundate.

Guvernatorii statelor afectate au mobilizat Garda Națională și au declarat stare de urgență. În Georgia, peste 150 de drumuri au fost închise și 1.300 de semafoare au fost scoase din funcțiune.

Asiguratorii estimează că pagubele provocate de Helene ar putea ajunge la miliarde de dolari.

ADVERTISING

Deși furtuna s-a diminuat în intensitate, meteorologii avertizează că pericolul nu a trecut, existând în continuare riscul unor vânturi puternice, inundații și posibile tornade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇