Deficit serios de personal în Justiție: Sunt vacante un sfert din posturile de procuror și 14% din cele de judecător

Deficit serios de personal în Justiție: Sunt vacante un sfert din posturile de procuror și 14% din cele de judecător

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă, joi, că, la finalul lunii septembrie, peste 14% dintre posturile de judecător şi peste 25% dintre cele de procuror sunt vacante, fiind demarate două concursuri de admitere pentru reducerea deficitului de personal.

”La finalul lunii septembrie 2024, în cadrul sistemului judiciar din România, gradul de ocupare al posturilor de judecător şi procuror se prezintă astfel:

  • din 5.069 de posturi de judecător sunt vacante 744 de posturi, reprezentând 14,67%;
  • din 3.070 de posturi de procuror sunt vacante 776 de posturi, reprezentând 25,27%”, a transmis, joi, CSM.
ADVERTISING

Instituţia anunţă că a declanşat recent două noi concursuri, unul de admitere la INM pentru 250 de locuri de auditori de justiţie şi unul de admitere în magistratură pentru persoane cu 5 ani vechime în funcţii juridice pentru 139 de posturi de judecător şi procuror.

Totodată, în perioada 10 octombrie 2024-04 aprilie 2025 se va desfăşura examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, absolvenţi ai INM, în vederea definitivării acestor în funcţia de magistrat.

”Preocuparea Consiliului pentru reducerea deficitului de personal este constantă, iar măsuri concrete în acest sens sunt adoptate periodic în urma analizelor efectuate cu privire la necesarul de resurse umane şi fluctuaţiile acestuia”, au transmis reprezentanţii CSM.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇