Americanii trimit trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, unde un război regional pare iminent

Americanii trimit trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, unde un război regional pare iminent

Statele Unite trimit trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, ca urmare a escaladării violenţelor dintre Israel și forțele Hezbollah din Liban, care a crescut riscul unui război regional, a anunţat Pentagonul luni.

Generalul-maior Pat Ryder, secretarul de presă, nu a oferit detalii despre câte forțe suplimentare este vorba sau ce ar fi însărcinate să facă.

SUA au în prezent aproximativ 40.000 de militari în regiune, scrie Associated Press, citată de The Guardian.

Noile desfășurări de trupe au loc după lovituri semnificative ale forțelor israeliene împotriva Libanului, care au ucis sute de oameni, iar Israelul se pregătește pentru operațiuni suplimentare.

ADVERTISING

Acest bilanţ negru se adaugă la zecile de morți și miile de răniți de săptămâna trecută, când au explodat pagerele și walkie-talki-urile în Liban, de asemenea, un atac atribuit Israelului care încerca să vizeze militanţii Hezbollah.

Departamentul de Stat i-a avertizat deja pe americani să părăsească Libanul, deoarece riscul unui război regional crește.

ADVERTISING

Din cauza naturii imprevizibile a conflictului în curs dintre Hezbollah și Israel și a exploziilor recente în Liban, inclusiv în Beirut, Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetățenii americani să părăsească Libanul, a avertizat Departamentul de Stat. Aceeaşi alertă de călătorie a transmis şi MAE de la Bucureşti.

Pe de altă parte, armata israeliană se pregătește pentru următoarea etapă a operațiunii sale în Liban, a declarat șeful Statului Major, Herzi Halevi. "În esență, țintim infrastructura de luptă pe care Hezbollah a construit-o în ultimii 20 de ani. Acest lucru este foarte important. Lovim ținte și ne pregătim pentru următoarele faze”, a spus el, într-un comunicat, citat de Reuters.

ADVERTISING

Halevi nu a oferit alte detalii.

După ce a lovit părți din sudul și estul Libanului și suburbiile sudice ale Beirutului, Halevi a spus că armata israeliană se „pregătește acum pentru următoarele faze” ale operațiunii sale.

Există o tensiune în creștere în Liban, unde populaţia aşteaptă să vadă dacă Israelul intenționează o invazie terestră a ţării vecine. Până acum, atacurile militare au venit doar din aer.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇