Un tren de călători a deraiat între Timișoara și Arad UPDATE

Un tren de călători a deraiat între Timișoara și Arad <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un vagon al trenului de călători R 2601 a deraiat, joi, după gararea în staţia Şag, judeţul Timiş, astfel că traficul feroviar a fost oprit între Timişoara Nord şi Arad.

UPDATE: Traficul feroviar s-a reluat după câteva ore. ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă, pe linia 3 din HM Şag”.

CFR Călători susţine că nu a fost pusă în pericol siguranţa călătorilor sau a personalului feroviar şi că ultima revizie tehnică a vagoanelor a fost făcută înainte ca trenul să pornească din Timişoara, unde s-a format.

ADVERTISING

”Menţionăm că ultima revizie tehnică a vagoanelor a fost efectuată înainte de îndrumarea trenului în cursă în staţia Timişoara, fiind de tip revizie tehnică la compunere. De asemenea, conform planurilor preventive de mentenanţă interne ale CFR Călători, în timpul nopţii s-a efectuat la aceste vagoane şi verificarea detaliată a pieselor suspendate şi a profilului de rulare al roţilor, verificare efectuată la canalul de revizie”, a precizat sursa citată.

În prezent, este afectată circulaţia a şapte trenuri de călători, care staţionează temporar în gările adiacente: IR 1532, IR 11501, IRN 1765, IRN 78, R 2603, R 10512 şi R 3112.

ADVERTISING

SRCF Timişoara va asigura transbordarea auto a călătorilor pe distanţa Timişoara Nord – Aradu Nou şi retur.

Accidentul feroviar va fi investigat de către o comisie AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇