O nouă viitură la Galați și cod portocaliu de inundații (Video)

O nouă viitură la Galați și cod portocaliu de inundații (Video)

O nouă viitură s-a produs, marți după amiaza, în comuna Cuca din județul Galați. Apele s-au revărsat pe străzile localității, formând adevărate râuri.

Reprezentanții ISU Galați au anunțat că la Cuca sunt 20 curți inundate. Totuși, nu există apeluri la 112 privind vieți în pericol sau locuințe care să necesite evacuarea apei, au mai transmis pompierii.

Un gălățean a filmat incidentul și a publicat imaginile pe Facebook.

Galați, Cuca 🌧️🌧️🌧️ 17 SeptembrieViitură în această după-amiază 🙏#vremea #meteo #inundatii #viitura #alerta #avertizare #atentionare #prognoza #dezastru #cod #rosu #portocaliu #galben #ploi #inundatie🎥 #WhatsApp #Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Marţi, 17 septembrie 2024

„Din amonte vine cu o deschidere de 100 de metri plin cu o jumătate de metru de apă, chiar și mai bine. Dar pârâul reușește să preia, iar în zona podurilor, încă curge apa. Din păcate, încă plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă mai la nord, pe coline”, a declarat primarul comunei Cuca, Vlad Mihăiță, la Antena3.

inundatii Cuca Galați
Foto: Facebook/Meteoplus

Mai multe localități din județul Galați, inclusiv Cuca, sunt vizate de o avertizare de tipul cod galben de precipitații. Avertizarea este valabilă marți, până la ora 21.00.

ADVERTISING

Oamenii nu au fost încă evacuați.

„N-am evacuat nimic, încă la oamenii aceia nu putem ajunge, dar doar în curți suntem afectați. Dacă va ploua la fel, vom trece la evacuarea persoanelor respective. Avem cod galben, 15-20 de litri. A plouat mai mult în partea de nord și apa vine de acolo foarte tare. Ce vă pot spune, a scăzut unde acum o jumătate de oră, acum se vede câmpul”, a mai spus primarul.

În paralel, hidrologii au emis cod portocaliu de inundații pentru mai multe cursuri de apă din județele Galați și Vaslui. Avertizarea este valabilă până miercuri, la ora 10.00.

ADVERTISING

Pericol de inundații este „pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad – afluenții de stânga aferenți sectorului aval confluență cu râul Crasna, Siret - afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci, Prut - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Drânceni, județele Galați și Vaslui”.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Chineja și Suhu, avertizează hidrologii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇