Cum s-a contrat Ligia Deca cu primarul din Slobozia Conachi - "Școala nu a fost afectată de inundații, poate vreți să mergem la o familie, două"

Cum s-a contrat Ligia Deca cu primarul din Slobozia Conachi - "Școala nu a fost afectată de inundații, poate vreți să mergem la o familie, două"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, după ce a vizitat Şcoala gimnazială din Slobozia Conachi din Galaţi, localitate inundată, că pentru elevii afectaţi se va trece la o soluţie de învăţământ hibrid, iar elevii care nu pot veni la şcoală să le urmărească pe laptop sau tabletă.

Ea a menţionat că va mai merge în unităţi de învăţământ pentru a vedea exact care este gradul de avariere a clădirilor.

”Avem însă o treime dintre copii care sunt afectaţi prin prisma afectării domiciliului. Pentru aceşti copii vom trece la o soluţie de învăţământ hibrid, adică se va relua procesul educaţional aici, în această şcoală, urmând ca ei să se poată conecta prin dispozitive. Am vorbit cu doamna director pentru a afla ce nevoi de ajutor există, pentru a vedea ce se poate asigura de la nivel local, ce este nevoie să suplimentăm noi de la nivelul guvernului.

ADVERTISING

Şi urmează să merg în şcoli tocmai în ideea de a vedea exact care este gradul de avariere a clădirilor, care este nevoia de intervenţie şi ce putem face concret să ajutăm”, a afirmat Ligia Deca.

În timp ce se afla în unitatea de învăţământ, Deca a fost informată de primarul localităţii că şcoala nu a fost afectată de inundaţii şi i-a spus că poate doreşte să viziteze câteva familii care au avut de suferit după ce apele le-au distrus bunurile din locuinţe şi gospodării.

ADVERTISING

”Ştim că nu a fost afectată, noi am venit doar să discutăm exact unde este bine să mergem”, a răspuns Ligia Deca.

Primarul a continuat: ”Am zis că poate vreţi să mergem la o familie, două”. Ministrul Educaţiei a replicat că a dorit întâi să meargă la şcoală.

Primarul a reluat: ”Şcoala nu a fost afectată de inundaţii. (…) Noi aici am depozitat alimente şi ce putem să mai facem. Câteva zile vrem să le scoatem să le împărţim, ca să poată veni copiii”.

ADVERTISING

Ligia Deca a afirmat că ştie acest lucru, după care i-a cerut primarului să se retragă pentru a discuta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇