Decizia de ultimă oră luată de LPF după moartea lui Gigi Mulțescu

Decizia de ultimă oră luată de LPF după moartea lui Gigi Mulțescu

Marele simbol al clubului Dinamo București, Gheorghe Mulțescu a încetat din viață la vârsta de 72 de ani, în dimineața zilei de duminică, la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Omul care a trecut în cariera sa sportivă pe la Jiul Petroșani, cu care a cucerit singurul trofeu din istoria clubului, Cupa României în 1974, Dinamo București, CSM Suceava, Rocar sau UTA Arad, a murit după ce a fost diagnosticat cu o pneumonie severă.

Tragica veste a izbit întreaga suflarea fotbalistică din România, iar LPF a luat imediat o decizie de ultimă oră. Astfel, în această etapă se va ține câte un moment de reculegere în memoria fostului mare om de fotbal român.

ADVERTISING

„Odihnă veșnică, Gigi Mulțescu! Toate gândurile dinamoviștilor pleacă acum spre familia celui ce a fost marele Gheorghe Mulțescu.

Nea Gigi a fost alături de Dinamo atât atunci când câștiga campionate, ca jucător (1979-1985), oferindu-ne momente de neuitat pe care le transmitem și astăzi, din generație în generație, golul cu Hamburg fiind unul dintre ele, cât și în vremuri gri și negre, ca antrenor al echipei noastre. Nea Gigi n-a ezitat să fie alături de clubul pe care l-a iubit și a răspuns mereu cu «Prezent» atunci când i-a fost cerut sprijinul, acceptând responsabilitatea postului de antrenor în situații extreme, chiar și pe final de carieră, când starea de sănătate nu mai era favorabilă. Întreaga suflare dinamovistă îți mulțumește pentru tot ce ai fost și pentru tot ce ai făcut în această viață, Gigi Mulțescu! Veșnic un model de dinamovist și un exemplu de dinamovism”, scrie în comunicatul celor de la Dinamo, postat pe pagina oficială de Facebook.

Dinamo Bucuresti - Hamburger SV, 19.10.1983

Mulțescu a intrat în istoria lui Dinamo după cele două goluri antologice care au dus la eliminarea lui HSV Hamburg din Cupa Campionilor Europeni, în 1983. Hamburger SV era deținătoarea trofeului CCE. Gigi Mulțescu a marcat câte un gol în ambele manșe.

ADVERTISING

Cu scorul general de 5-3, Dinamo s-a calificat în sferturi, după eliminarea marelui Hamburg de atunci. În acel sezon, echipa în alb-roșu era eliminată în semifinalele CCE, fiind învinsă de două de Liverpool: 0-1 pe Anfield și 1-2 pe fostul ”23 August”.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!