Hyperloop, sistemul de transport care promite viteze de 700 km/h, face un pas înainte. Test efectuat cu succes în Olanda (Video)

Hyperloop, sistemul de transport care promite viteze de 700 km/h, face un pas înainte. Test efectuat cu succes în Olanda (Video)

Compania olandeză Hardt anunță finalizarea cu succes a testării prototipului său de sistem de transport hyperloop, marcând un pas înainte pentru tehnologia care promite să revoluționeze modul în care ne deplasăm.

Hyperloop, un concept propus pentru prima oară de Elon Musk cu mai bine de un deceniu în urmă, presupune crearea unor tuneluri vidate prin care capsule cu pasageri sau marfă, cu levitație magnetică, să poată fi transportate la viteze de neimaginat pentru orice alt sistem de transport terestru.

ADVERTISING

„Astăzi, odată cu primul test efectuat cu succes, am reușit să levităm vehiculul și, totodată, să pornim sistemul de ghidare și sistemul de propulsie. Apoi, am mutat vehiculul în poziția noastră de lansare, la aproximativ 20 de metri în tunel. Și apoi l-am lansat cu o accelerație similară cu cea a unui tren de metrou, la o viteză de până la 30 km/h, aproximativ 100 de metri în tub”, a detaliat Marinus van der Meijs, director de tehnologie și inginerie la Hardt Hyperloop, potrivit Euronews.

Testul s-a desfășurat la centrul de testare din Olanda al companiei, constând într-un tunel lung de 420 de metri compus din 34 de secțiuni separate. În viitor, Hardt își propune să crească viteza la 700 km/h.

First Successful Test at the European Hyperloop Center! 🎉✨ We’re glad to announce the first test at the European Hyperloop Center was a success! Our vehicle demonstrated its traction solutions —magnetic levitation, guidance, and propulsion—over the first 90 meters of the track. 🔗 Read the full announcement on our website: https://www.hardt.global/press/qtyb30dt8qoa88pk00h5g2xzdpxkdn What’s next? We’re gearing up for more tests, including lane-switching and increasing speeds up to nearly 100 km/h! A huge thank you to our dedicated team and incredible partners for making this achievement possible. Together, we’re shaping the future of sustainable transportation. Stay tuned for more updates! #Hyperloop #Innovation #Sustainability #technology

Publicată de Hardt Hyperloop pe Marţi, 10 septembrie 2024

Ideea pentru hyperloop a fost prezentată pentru prima dată de Elon Musk în 2013, când miliardarul american spunea că distanța de aproape 645 de kilometri dintre Los Angeles și San Francisco ar putea fi parcursă în doar 30 de minute cu o astfel de tehnologie.

ADVERTISING

Mai multe echipe din întreaga lume au început să lucreze de atunci la proiecte pornind de la ideea lui Musk, dar încă nu avem un astfel de sistem viabil comercial.

„Pentru a furniza Hyperloop ca un sistem de mobilitate avem un puzzle foarte complicat care necesită tehnologie, necesită politică, necesită colaborare public-privat – și de asta este nevoie cel mai mult. Cel mai dificil lucru pe care îl facem acum este să testăm toate aceste funcții împreună.

Levitație, propulsie, ghidare, suntem acum capabili să executăm toate aceste funcții ca o orchestră, făcându-le să funcționeze împreună”, spune Roel van de Pas, director comercial al Hardt.

ADVERTISING

Compania speră ca sistemul său hyperloop că poată transporta pasageri până în 2030.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇