Thriller la Constanța: Un bărbat a ucis două femei pentru a le fura mașinile de lux. A încercat să-i însceneze altcuiva crimele. Un cadavru a fost ținut două zile în casă, cu copiii

Thriller la Constanța: Un bărbat a ucis două femei pentru a le fura mașinile de lux. A încercat să-i însceneze altcuiva crimele. Un cadavru a fost ținut două zile în casă, cu copiii

Procurorii au reușit să facă legătura între două crime comise în iulie și august în județul Constanța. Un bărbat a ucis două femei pentru a le lua mașinile, banii și bijuteriile, apoi a încercat să ticluiască un scenariu ca în filme care să-i ducă pe anchetatori spre altcineva.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadîc Zafer, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că un bărbat şi o femeie au fost reţinuți pentru 24 de ore, fiind suspectaţi că ar fi implicaţi în uciderea celor două femei, ale căror cadavre au fost găsite în 2 iulie şi în 4 septembrie.

Suspectul a cunoscut victimele prin intermediul unei publicaţii de Internet care oferă servicii sexuale. "Pe prima dintre victime se pare că a ucis-o în locuinţa închiriată de aceasta în Mamaia, pe data de 2 iulie 2024, iar pe cea de-a doua victimă a ucis-o la data de 27 august 2024, în Năvodari, în locuinţa în care era găzduit de inculpata care a fost la rândul său reţinută în dosar", a spus Zafer.

ADVERTISING

Potrivit procurorilor, după ce le-a sugrumat pe cele două femei, autorul crimelor s-a descotorosit de cadavre. Trupul unei femei a fost aruncat pe câmp și a fost atacat de șacali.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul avea acelaşi mod de operare. El ucidea victimele pentru a le lua mașinile, banii și bijuteriile. A luat mașina primei victime, un Audi A4 pe care ulterior l-a înstrăinat, făcând schimb cu alte persoane din judeţul Tulcea. La rândul lor, după înstrăinări succesive, acestea au înmatriculat respectivul autoturism în Bulgaria.

Criminalul a procedat la fel și cu a doua femeie pe care a ucis-o. El i-a luat autoturismul BMW Seria 1, pe care l-a condus pe drumurile publice, iar pe 3 septembrie, în timp ce circula între Sinoe şi Mihai Viteazu, s-a răsturnat din cauza vitezei excesive. Individul a ajuns la spital, iar mașina a fost distrusă.

ADVERTISING

Planul din mintea criminalului

Suspectul a luat telefoanele celei de-a doua victime şi suma de 11.000 de lei care era în maşină și a cheltuit banii plătind pentru aceasta chiria unei camere la un hotel pe care îl ocupa. El a folosit unul dintre telefoanele victimei pentru a lăsa de înţeles că femeia ar fi în viaţă şi că ar urma să plătească chiria neachitată.

Anchetatorii au indicii că bărbatul încerca să dea vina pe altcineva pentru aceste crime. El a vândut în Sinoe unul dintre telefoanele sustrase și încerca să vândă în aceeași localitate mașina victimei. "A făcut la un moment dat chiar un schimb de vehicule cu o persoană de acolo. Ne gândim şi la ipoteza în care este suficient de versat încât a încercat să arunce întreaga responsabilitate a uciderii către acea persoană la care s-ar fi găsit şi telefonul mobil şi autoturismul victimei", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

ADVERTISING

"Vă daţi seama cât de credibilă ar fi fost apărarea acelei persoane, că am cumpărat de la un necunoscut din Constanţa, unul Nicu, atât maşina respectivă, el mi-a vândut şi telefonul mobil şi culmea maşina să aibă legătură cu acel cadavru găsit în apropierea satului Sinoe, în care locuia persoana respectivă", a adăugat Sadîc Zafer.

Cadavru ținut două zile în casă, cu copiii

Partenera suspectului este mamă a patru copii şi a fost reţinută pentru 24 de ore. Anchetatorii au stabilit că a doua victimă a fost ucisă în locuinţa sa.

Femeia e acuzată, pe lângă tăinuire şi favorizarea făptuitorului, de rele tratamente aplicate minorului, întrucât din investigaţii a rezultat că ar fi consumat substanţe halucinogene în prezenţa copiilor, ar fi ţinut cadavrul vreo două zile în locuinţă de faţă cu copiii minori şi există indicii că s-ar fi comportat violent faţă de aceştia.

"Când au intrat poliţiştii să facă percheziţia ieri la locuinţă, copiii le-au zis «Ştiţi, mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă»", a spus Sadîc Zafer.

În acest dosar este cercetat şi un băiat de 15 ani, fiul partenerei bărbatului. Minorul l-a ajutat pe suspect să care trupul femeii ucise în portbagajul maşinii.

Bărbatul acuzat de comiterea celor două crime are cazier. Atât el, cât şi partenera care i-a fost complice s-au prevalat de dreptul la tăcere şi nu au oferit informaţii anchetatorilor. Cei doi vor fi prezentați instanţei cu propunere de arestare preventivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇