Încă un atac în Germania: Un islamist de origine albaneză a intrat într-o secție să ucidă polițiști

Încă un atac în Germania: Un islamist de origine albaneză a intrat într-o secție să ucidă polițiști

Un albanez în vârstă de 29 de ani, înarmat cu o macetă, a încercat să pătrundă într-o secţie de poliţie din Germania pentru a ucide agenţi, dar a fost arestat, a declarat vineri poliţia locală, care a menţionat „radicalizarea islamică” a suspectului.

Evenimentele au avut loc la o zi după o tentativă de atac asupra Consulatului General al Israelului din Munchen, unde un austriac de origine bosniacă în vârstă de 18 ani, cunoscut pentru simpatiile sale islamiste, a fost ucis prin împuşcare, relatează AFP.

ADVERTISING

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei locale 2:40, bărbatul a reuşit să intre pe o uşă de securitate a secţiei de poliţie din Linz am Rhein, în regiunea Renania-Palatinat (sud-vest).

„La faţa locului, el a strigat „Allah akbar” de mai multe ori şi a spus că vrea să ucidă agenţi de poliţie”, a precizat poliţia într-un comunicat.

Ofiţerii au blocat apoi uşile de la intrare, pe care bărbatul a încercat fără succes să le forţeze, înainte de a fi scos din acţiune prin utilizarea unui taser, un pistol cu impulsuri electrice.

ADVERTISING

„Primele elemente ale anchetei sugerează că acuzatul a fost motivat de radicalismul islamist”, a declarat poliţia, adăugând că investigaţiile au fost efectuate de unitatea sa antiteroristă.

În timpul unei percheziţii la domiciliul albanezului, anchetatorii au găsit un steag al organizaţiei Stat Islamic desenat pe un perete.

La sfârşitul lunii august, un atac cu cuţitul revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic s-a soldat cu trei morţi şi opt răniţi la Solingen, în vestul Germaniei. Un suspect sirian a fost arestat de poliţie şi încarcerat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇