Sociologul Alfred Bulai a făcut infarct

Sociologul Alfred Bulai a făcut infarct

Sociologul Alfred Bulai (61 de ani), fost profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, a făcut infarct, vineri, în Arestul Capitalei, fiind monitorizat de medici. El va fi transportat la Spitalul Militar.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru News.ro, că sociologul Alfred Bulai, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de folosirea funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, a făcut infarct.

Medicul Centrului de arestare a observat că Bulai nu se simte bine şi a suspectat că a suferit un infarct.

ADVERTISING

A fost făcut un EKG şi o altă analiză, iar rezultatul a confirmat faptul că a suferit un infarct.

A fost permanent conştient şi urmează a fi transportat la Spitalul Militar.

Arestat pentru 30 de zile

Judecătorii au decis, joi seara, arestarea pentru 30 de zile a sociologului Alfred Bulai. Fostul profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a fost inculpat pentru mai multe agresiuni de natură sexuală, inclusiv atingeri cu tentă sexuală şi încercarea de a săruta cu forţa studente.

ADVERTISING

Sociologul a fost reţinut miercuri, iar parchetul a anunțat joi că a formulat propunere de arestare preventivă pe numele lui Bulai. Judecătoria Sectorului 1 s-a pronunțat joi, după ore de audieri.

Decizia instanţei nu este definitivă, dar este executorie.

Acuzațiile aduse de Parchet

Parchetul îl acuză pe Bulai de patru infracţiuni din sfera vieţii sexuale comise în anii 2022 şi 2023. Conform anchetatorilor, este vorba despre o singură victimă.

Oficialii Parchetului susţin însă că au fost primite mai multe sesizări pe adresa de e-mail a Parchetului, iar cercetările continuă în cazul fiecărei reclamaţii.

ADVERTISING

Faptele ar fi avut loc, conform anchetatorilor, în stagii de practică desfăşurate în judeţele Suceava şi Alba.

Procurorii continuă audierile în această speţă. Cercetarea, care până miercuri s-a desfăşurat in rem, vizând doar faptele, se desfăşoară acum in personam.

Miercuri, anchetatorii au făcut și o percheziţie acasă la Bulai şi la domiciliile altor două persoane, după ce anterior avuseseră loc descinderi la trei sedii ale SNSPA.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cerea studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde era cazat şi unde le chema să le ofere feedback academic.

Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, iar ulterior acesta a fost suspendat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

În 6 august, SNSPA a anunţat că Bulai a fost dat afară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇