Nicușor Dan: Cred că în România se învață prea mult la nivelul școlii și liceului

Nicușor Dan: Cred că în România se învață prea mult la nivelul școlii și liceului

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, fost olimpic la matematică, apreciază că în România se învaţă „prea mult la nivelul şcolii şi al liceului” şi că acest lucru îi oboseşte pe elevi.

„Eu vorbesc ca ne-specialist; am ieşit din zona asta demult. Cred că în România se învaţă prea mult la nivelul şcolii şi al liceului.

Eu am fost în Franţa; după trei ani de facultate, eram deja obosit. Şi colegii mei atunci începeau. Erau în facultate şi făcuseră un liceu normal, îşi deschiseseră cultura generală şi atunci descopereau… Eu făcusem toate olimpiadele posibile şi eram deja obosit când trebuia să accelerez.

ADVERTISING

Doi: ce învăţăm noi în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru", a spus Nicuşor Dan, invitat la Digi24.

Edilul a apreciat că elevii ar trebui să înveţe şi aspecte legate de viaţa unor personalităţi, astfel încât informaţiile să devină mai interesante şi mai accesibile.

"Într-adevăr, există foarte multe lucruri, în orice domeniu te duci... sunt oameni, cu pasiunile lor, care au făcut lucrurile acestea. Care şi-au scris scrisori unul altuia, care au avut iubite şi trebuie să povestim despre ei, pentru că în felul acesta lucrurile devin mai interesante şi mai accesibile", a spus Nicuşor Dan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇