Trenul InterCity de la Cluj-Napoca la Budapesta a deraiat și a blocat traficul în gara principală a capitalei ungare (Foto&Video) UPDATE

Trenul InterCity de la Cluj-Napoca la Budapesta a deraiat și a blocat traficul în gara principală a capitalei ungare (Foto&Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Trenul InterCity Claudiopolis de la Cluj-Napoca la Budapesta a deraiat duminică seara în apropierea Gării de Est din capitala Ungariei.

O intervenţie tehnică este în curs de desfăşurare la gara Keleti, a anunţat compania feroviară maghiară MÁV, citată de 24.hu.

Trenul InterCity (IC 74) care a deraiat a blocat traficul în gara principală a capitalei ungare.

UPDATE: Se estimează că circulaţia trenurilor la gara Keleti va fi reluată marţi dimineaţa, a declarat directorul general de la MAV, Zoltan Pafferi. El a adăugat că, înainte de reluarea traficului, va fi efectuată o evaluare pagubelor şi o investigaţie cu privire la cauzele accidentului. De asemenea, CFR Călători a anunțat că pasagerii care au bilete la trenurile afectate de deraiere pot primi contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate.

ADVERTISING

Potrivit index.hu, vagoanele trenului din Cluj-Napoca sunt vechi de aproximativ 50 de ani.

Cinci vagoane ale trenului InterCity plecat din Cluj-Napoca au deraiat de pe şine din fața gării Keleti din Budapesta....

Publicată de Grai de Cluj pe Duminică, 25 august 2024

Un călător a relatat că el călătorea în vagonul din spate şi a simţit o zdruncinătură în momentul deraierii. La început nici nu şi-a dat seama că există o problemă majoră. Potrivit relatării sale, nu au existat victime, dar a putut fi auzită sirena unei ambulanţe în zonă.

Publicată de Tomi Gyémánt pe Duminică, 25 august 2024

Un alt pasager a relatat pe un grup de Facebook că o parte a vagonului din faţă a trecut pe o şină, iar partea din spate a intrat de pe cealaltă şină. „Aşa că am mers în cruce până când ne-am oprit. Din fericire, mergeam încet şi nu ne-am răsturnat, dar a fost foarte înfricoşător. Totul se zguduia”, a scris pasagerul. 

ADVERTISING

Accidentul a determinat întârzieri semnificative şi anulări de trenuri pe liniile de cale ferată din Gara de Est.

Experţii lucrează pentru a recupera vagoanele deraiate pentru ca trenul să circule din nou cât mai curând posibil.

Gara Keleti nu primeşte niciun tren şi de aici nu pleacă deocamdată nicio garnitură.

Trenurile afectate vor sosi şi vor pleca din alte gări din Budapesta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇