De ce constipația ar trebui să te pună pe gânduri. Concluzia îngrijorătoare a oamenilor de știință

De ce constipația ar trebui să te pună pe gânduri. Concluzia îngrijorătoare a oamenilor de știință

Un studiu internațional a descoperit o legătură surprinzătoare între constipație și un risc crescut de evenimente cardiace, așa cum sunt atacul de cord, accidentul vascular cerebral sau insuficiență cardiacă.

Studiul, condus de cercetătorii de la Universitatea Monash, din Australia, publicat de American Journal of Physiology-Heart and Circulatory Physiology, a analizat date de la peste 400.000 de britanici.

„Studiul nostru sugerează că acestă problemă de sănătate comună dar adesea trecută cu vederea, constipația, poate contribui semnificativ la bolile cardiovasculare”, a declarat într-un comunicat prof. Francine Marques de la facultatea de științe biologice, care a condus studiul.

ADVERTISING

Factorii tradiționali de risc cardiovascular, cum ar fi hipertensiunea arterială, obezitatea și fumatul, au fost recunoscuți de mult timp ca factori-cheie ai bolilor de inimă. Chiar și așa însă, aceștia nu explică pe deplin apariția evenimentelor cardiace majore, mai spune omul de știință.

„Acest studiu a explorat rolul potențial al constipației ca factor de risc suplimentar, dezvăluind rezultate îngrijorătoare”, a mai precizat cercetătorul.

Constatările au arătat că persoanele care sufereau de constipație erau de peste două ori mai predispuse la un eveniment cardiac major decât cele care nu sufereau de constipație.

ADVERTISING

Studiul a condus la o concluzie îngrijorătoare: persoanele care sufereau de constipație erau de peste două ori mai predispuse la un eveniment cardiac major.

În plus, cercetarea a evidențiat o legătură clară între constipație și hipertensiune. S-a constatat că persoanele hipertensive care sufereau, de asemenea, de constipație prezentau un risc cu 34% mai mare de evenimente cardiace.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇