Reacții din PNL, după congresul PSD: Ciolacu nu are curajul să se delimiteze de Iliescu. Nimic despre AUR, semn că blatul cu extremiștii este la vedere

Reacții din PNL, după congresul PSD: Ciolacu nu are curajul să se delimiteze de Iliescu. Nimic despre AUR, semn că blatul cu extremiștii este la vedere

După numeroasele atacuri venite la congresul PSD la adresa liberalilor, în frunte cu Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, mai multe voci din PNL au reacţionat pe Facebook.

Vezi şi Elena Lasconi, reacție la congresul PSD: Un festival al minciunilor. Lupul pesedist își schimbă blana, dar năravurile ba

Iată principalele lor declaraţii:

Dan Motreanu:

  • Marcel Ciolacu se vrea președinte, dar nu are curajul să se delimiteze de Ion Iliescu. Acesta era mesajul prin care Marcel Ciolacu putea să le arate românilor că PSD s-a schimbat.
  • De fapt, Ion Iliescu rămane patronul spiritual şi politic al PSD. A fost singurul președinte al României dat de PSD și un șef de stat nociv pentru România. A fost și singurul președinte implicat în evenimente care au dus la moartea unor oameni, precum mineriada din iunie 1990.
  • De la Iliescu, pesediștii nu au mai dat niciun președinte al României pentru că românii i-au oprit în turul doi. Românii ştiu ce le poate pielea pesediștilor, deși aceștia se pretind și astăzi, ca și atunci, preocupați de viața cetățenilor”.
  • Năstase, Geoană, Ponta și Dăncilă nu au putut sări peste umbra lui Iliescu la prezidențiale. Nici Ciolacu nu o va putea face. PSD rămâne un partid adversar al democrației, fapt dovedit de numeroase abuzuri, de la mineriade, la ordonanța 13 sau reprimarea manifestației din 10 august.
ADVERTISING

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei:

  • Congresul PSD - un spectacol rudimentar împotriva PNL.
  • Au evitat temele importante pentru viitor, fie ele de politică externă, economie, fiscalitate sau protecție socială. Ca să nu mai zic că tema “stat de drept și justiție” nu a existat.
  • Elefantul de la congres a fost raportarea PSD la justiție, un domeniu în care palmaresul negru al PSD este știut nu doar în țară, ci a depășit de mult timp granițele.
  • A fost esențial ca, în toți anii de la aderarea României la UE, președintele României să nu fie de la PSD.
  • Liberalii nu sunt pe placul PSD pentru că sunt singurul rival pe măsură și au fost de ani de zile partidul care a ținut linia pro stat de drept, drepturi și libertăți, neintervenție în justiție.

Florin Roman:

  • A început sfârșitul politic a lui Marcel Ciolacu!
  • Un congres, așa cum le place comuniștilor, cu un singur candidat, pentru ca ei întotdeauna au avut nevoie de un tătuc, fie că îl chema Nicolae Ceaușescu, fie că îl chema Ion Iliescu!
  • O grămadă de fanfaroni ai adulației supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea! Totul despre setea lor de putere, nimic despre oameni! Atacuri, jigniri, mizerii lansate de socialiștii de caviar, care își fac campanie cu avioane private!
  • Cel mai mult am râs la atacurile lui Grindeanu, tătucul Ordonanței 13, singurul premier PSD demis de propriul partid, prin moțiune de cenzură. Vorbea de miere și de viespi. Serios? Eu credeam ca de propriul lui portofel.
  • Au reușit performanța să ne ducă pe locul 1 în Europa la inflație, fac praf finanțele României, au încercat să naționalizeze Pilonul 2 de pensii, să mărească taxe și impozite, dividente, TVA, pentru a distruge mediul privat și pentru a duce banii în ajutoare sociale!
  • PSD este soluția toxică pentru România!
  • Nimic despre AUR, semn că blatul cu extremiştii este la vedere.
  • 50 de voturi pe secție de votare, pentru Simion de la primarii PSD este doar o simulare?
  • Cât despre dl Ciolacu, întreaga sa viață e o impostură crasă! Un asemenea om nu va fi niciodată un președinte al României! Te-au păcălit ai tăi, Marcele!
ADVERTISING

Delegaţii PSD l-au votat cu o majoritate zdrobitoare pe Marcel Ciolacu la şefia partidului, cu o nouă echipă de conducere, în care nu se mai regăsesc Gabriela Firea şi Vasile Dîncu, care vor fi înlocuiţi de Daniel Băluţă şi Mihai Tudose. Iată echipa cu care Ciolacu vrea să conducă partidul spre Cotroceni.

Participanţii la congres au validat şi candidatura lui Ciolacu pentru Cotroceni, la câteva zile după ce acesta şi-a anunţat oficial intenţia de a candida.

Congresul a demarat în stil festiv, cu echipa lui Marcel Ciolacu anunțată fără emoții, de vreme ce nu exista contracandidat. Congresul suveran a decis prin murmur că nu e nimeni care să depună o altă candidatură.

A urmat un val de ironii la adresa adversarilor politici. Nu ştim cine le-a scris pesediştilor discursurile, dar măcar sunt scurte şi ne mai descreţesc frunţile.

În schimb, Marcel Ciolacu a vorbit 45 de minute şi a căpătat accente patetice în discursul de candidat la Cotroceni. A amintit ce făcea mama, ce spunea tatăl, cum s-a dus la duhovnic şi cei 7 ani de acasă. A apărat cu putere familia tradiţională şi s-a declarat "om normal".

ADVERTISING

Au urmat desigur atacuri la guvernările liberale din pandemie, care au închis școli și biserici, dar şi la avioanele preşedintelui Iohannis care cară crose de golf.

A fost un discurs lung, mai tern decât toate celelalte, care a atins şi latura de politică externă, atribut prezidenţial.

Singura informaţie relevantă: "Până la finalul anului vom avea o aderare completă la Schengen", a promis premierul candidat.

La final, proaspăt reales președinte al PSD, Marcel Ciolacu le-a cerut colegilor: Trimiteți-mă la Cotroceni!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇