Coechiperii lui Trump și Harris au acceptat să se înfrunte într-o dezbatere la CBS

Coechiperii lui Trump și Harris au acceptat să se înfrunte într-o dezbatere la CBS

Coechipierii lui Donald Trump şi Kamala Harris au acceptat ambii săptămâna aceasta să participe la o dezbatere organizată pe 1 octombrie, cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale americane.

Tânărul senator republican J.D. Vance, propus vicepreşedinte de Donald Trump în cursa sa pentru Casa Albă, a acceptat joi dimineaţa o invitaţie lansată de canalul CBS de a participa la o dezbatere cu Tim Walz, informează joi agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Noul coechipier al Kamalei Harris, Tim Walz, a consimţit la rândul său cu o zi înainte să ia parte la această dezbatere televizată.

ADVERTISING

Emisiunea va fi înregistrată la New York, a anunţat canalul de televiziune.

Alegerile prezidenţiale americane din 5 noiembrie au fost date complet peste cap de retragerea, în urmă cu trei săptămâni, a lui Joe Biden, în favoarea vicepreşedintei sale Kamala Harris.

ADVERTISING

Noua candidată a democraţilor se va confrunta cu fostul preşedinte republican Donald Trump într-o dezbatere prevăzută să aibă loc pe 10 septembrie.

Ultimele sondaje de opinie publicate în SUA o plasează pe democrata Kamala Harris înaintea republicanului Donald Trump în trei state cheie, inversând tendinţa din ultimele luni.

Potrivit sondajelor realizate de The New York Times şi Siena College, Harris ar avea 50% din intenţiile de vot şi Trump 46% în Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin, trei state importante din Midwest, relatează AFP.

ADVERTISING

Ca urmare a unui sistem electoral particular, alegerile prezidenţiale din SUA se joacă în general în câteva state cheie (swing states), care pot înclina votul către dreapta sau către stânga.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇