Șeful Poliției din Constanța, tras pe linie moartă după tragedia de la 2 Mai, a ajuns direct și fără concurs consul în Pakistan. Explicațiile MAE

Șeful Poliției din Constanța, tras pe linie moartă după tragedia de la 2 Mai, a ajuns direct și fără concurs consul în Pakistan. Explicațiile MAE

Chestorul Adrian Constantin Glugă, fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (IPJ), a ajuns consul în Pakistan.

Glugă a demisionat în vara trecută de la IPJ Constanța, după tragedia de la 2 Mai, când un tânăr drogat a lovit mortal cu mașina doi studenţi. El a menţionat atunci că nu iese la pensie şi iată unde a ajuns.

MAE susține că a luat decizia de a trimite în posturi externe personal din alte structuri, inclusiv din Ministerul de Interne, din lipsă de de oameni. Totul prin detașare și fără concurs.

ADVERTISING

„În vederea acoperirii temporare a posturilor vacante din Serviciul Exterior, în state unde activitatea consulară impune măsuri pentru a putea fi derulată în condiții optime, dată fiind subdimensionarea personalului consular alocat, MAE utilizează instituția detașării, respectiv cu personal din instituțiile din cadrul administrației publice, inclusiv din Ministerul Afacerilor Interne”.

Astfel, „începând cu data de 7 mai 2024, persoana menționată a fost detașată, pentru o durată determinată, în calitate de consul, în cadrul secției consulare a Ambasadei României în Pakistan”, a transmis MAE pentru Europa Liberă.

ADVERTISING

Pe pagina de Internet a ambasadei României în Pakistan nu se regăseşte numele Adrian Glugă, deși a fost numit consul încă din 7 mai.

Singurul loc în care Glugă a scris că este angajat MAE este declarația de interese pe 2024, pe care a depus-o de două ori pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Declarația de avere, care este și ea obligatorie, nu a fost încărcată pe site-ul ANI.

Adrian Glugă este unul dintre cei mai de încredere oameni ai secretarului de stat din MAI Bogdan Despescu, aşa cum a dezvăluit încă de anul trecut colega noastră, Ioana Ene Dogioiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇