Liderul consilierilor PNL din București spune că prețurile locuințelor din Capitală vor exploda după decizia lui Nicușor Dan

Liderul consilierilor PNL din București spune că prețurile locuințelor din Capitală vor exploda după decizia lui Nicușor Dan

Andrei Badiu, liderul consilierilor PNL din București consideră că prețul locuințelor va exploda în Capitală, din cauza blocajului de pe piața de construcții, provocat de cele mai recente decizii ale primarului Nicușor Dan.

Acesta a anunțat acum câteva zile că va semna personal toate avizele de circulație pentru PUZ-uri și PUD-uri.

„Dânsul nu dorește sau vede dezvoltarea orașului ca o dezvoltare pe orizontală. Pe de altă parte, luând toate aceste mecanisme, nu mai dezvoltăm nici pe orizontală, nici pe verticală. În concluzie, Nicușor Dan își dorește să controleze tot ce înseamnă zona de emitere de acte administrative. În zona urbanistică, în zona de autorizație de construcție, în zona construcțiilor în general”, a precizat Andrei Badiu pentru Gândul.

ADVERTISING

"Nu putem chiar să otrăvim fântâna, chiar să-i omorâm pe toți. Într-adevăr, se fac abuzuri, dar nu putem înlocui un dezechilibru cu un alt dezechilibru. Realitățile din piață ne vor arăta că este o decizie greșită. Prețurile (la locuințe – n.red.) explodează, pentru că oferta scade. Cererea rămâne constantă sau crește. Natural, rațiunea economică ne spune că prețul va crește”, adaugă consilierul PNL.

Avizele de circulație emise de Primăria Capitalei pentru PUZ-uri, PUD-uri și autorizații de construire vor fi semnate de primarul general Nicușor Dan. Până acum, acestea erau date pe baza analizei făcute de Comisia Tehnică de Circulație, cu rol consultativ, și semnate de un director din Primăria Capitalei.

ADVERTISING

"Începând de azi voi semna eu avizele de circulație pentru PUZ-uri, PUD-uri și autorizații de construire, iar comisia tehnică de circulație va avea un rol consultativ.

Comisia tehnică de circulație a dat de multe ori avize pentru proiecte ilegale ale sectoarelor (de exemplu recentul PUD One Cotroceni) fără să verifice contextul juridic, verificând doar existența unor studii de trafic.

Cu studiile de trafic e o altă problemă, toate spun ca toate investițiile sunt posibile. Vom avea curând un model de trafic în care vom verifica studiile de trafic și în felul acesta vom respinge în sfârșit proiectele care aglomerează", a anunţat recent Nicușor Dan într-o postare publică pe Facebook.

ADVERTISING

Practic, prin această schimbare, Nicușor Dan centralizează decizia legată de dezvoltarea urbanistică a Bucureștiului.

Decizia vine după ce Comisia Tehnică de Circulație a dat aviz de circulație pentru un ansamblu de turnuri realizat de One United, cu înălțimea maximă de 35 de etaje, pe Șoseaua Progresului.

Primarul general Nicușor Dan a anunțat procese pentru a bloca construcția celor 5 blocuri-turn, după ce primarul Cristian Popescu Piedone și Consiliul Local Sector 5 au ignorat apelul său și au introdus pe ordinea de zi, respectiv au adoptat, Planul urbanistic de detaliu (PUD) pe care-l consideră „nelegal”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇