O femeie și fiica ei, înjunghiate în centrul Londrei (Foto&Video)

O femeie și fiica ei, înjunghiate în centrul Londrei (Foto&Video)

O femeie de 34 de ani şi fiica sa de 11 ani au fost înjunghiate, luni, în Leicester Square, un cartier turistic foarte frecventat în centrul Londrei.

Un bărbat a fost arestat, a declarat Poliția Metropolitană, transmite The Guardian.

Bărbatul arestat este singurul suspect.

Cele două victime au fost duse la spital, dar nu se ştiu detalii despre cât de grav rănite erau.

Frecvenţa atacurilor cu armă albă a crescut în ultimii ani la Londra, acestea fiind comise în special de tineri.

În această etapă incipientă, incidentul nu este considerat a fi legat de terorism.

ADVERTISING

Un cordon de poliție a fost instituit în jurul ușilor duble ale magazinului de ceai TWG din Leicester Square. Cordonul este lângă magazinul Lego și în fața magazinului M&M, iar turiștii stau în continuare la cozi la fiecare.

Este vorba despre o destinație populară pentru turiști. Leicester Square și zona înconjurătoare au aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în fiecare săptămână și găzduiesc magazine, teatre, cinematografe și restaurante.

Incidentul intervine în condiţiile în care, la sfârşitul lunii trecute, un tânăr a pătruns într-o sală de sport din Southport şi a ucis prin înjunghiere trei fetiţe, un incident ce a generat proteste antiimigranţi, pe fondul unor zvonuri care au circulat online, deşi dezminţite, potrivit cărora atacatorul era un solicitant de azil islamist. 

ADVERTISING

Dintre cele peste 400 de persoane arestate unele au fost deja condamnate la închisoare în urma acestor violenţe, care au încetat, dar guvernul britanic rămâne în alertă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇