Motivul real pentru care contestația Sabrinei Voinea nu a fost acceptată la TAS

Motivul real pentru care contestația Sabrinei Voinea nu a fost acceptată la TAS

Contestația Sabrinei Maneca Voinea nu a fost acceptată sâmbătă la TAS, după audieri care au durat peste 8 ore, tânăra gimnastă din România rămânând pe poziția cu numărul 4 în finala de la sol.

În aceeași ședință, TAS a aprobat contestația făcută de Ana Maria Bărbosu, după care românca de 18 ani se poate bucura de medalia de bronz în aceeași finală pe aparate de la Paris. Jurații de la TAS nu au dorit să intervină peste notarea arbitrilor, deși pe toate reluările se poate observa cum Voinea nu depășește covorul la nicio diagonală efectuată.

ADVERTISING

Există și un motiv destul de clar. Cei de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu au dorit să creeze un precedent pentru viitor: ”Practic TAS ar fi acceptat să se încalce regulamentul și să creeze un precedent, ceea ce nu era posibil. Decizia e justă, chiar dacă frustrantă pentru români”, au dezvăluit mai multe surse de la TAS pentru portalul iamsport.ro.

Delegația României avea mare încredere că poate obține o medalie și pentru Voinea, având în vedere imaginile clare de la nivelul suprafeței, însă probele nu pot fi luate în considerare de TAS. Așadar, în cazul Sabrinei Voinea, nu au fost respectate toate procedurile legale și acest fapt ar fi cântărit decisiv în ochii judecătorilor, care au decis ca românca să rămână cu punctajul inițial de luni.

ADVERTISING

România ajunge așadar la 9 medalii obținute la această Olimpiadă, 3 de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇