Nadia Comăneci luptă pentru Sabrina Voinea: Exercițiul ar putea fi revizuit de FIG

Nadia Comăneci luptă pentru Sabrina Voinea: Exercițiul ar putea fi revizuit de FIG

Nadia Comăneci luptă până în pânzele albe pentru a-i face dreptate Sabrinei Voinea.

După ce a publicat dovada video prin care se arată că Sabrina a fost depunctată nejustificat, Nadia Comăneci a mers mai departe și a discutat direct cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe.

Potrivit Euronews, FIG ar putea revizui exercițiul Sabrinei Voinea. Nadia Comăneci a dat detalii despre discuția avută.

"La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că toată lumea nu știa ce se întâmpla cu deducția de o zecime. Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor. M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție. Am întrebat șefa arbitrelor și a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul.

ADVERTISING

I-am trimis video-urile (președintelui FIG, Morinari Watanabe, n.red) pentru că e important ca fata să știe ce a greșit și ce nu a greșit. Mi-a spus că, pentru el, sportivii sunt fiii și fiicele lui și vrea să aibă grijă de ele”, a declarat Nadia Comăneci, pentru Euronews România.

Amintim că Sabrina Voinea Maneca a lansat acuzații grave la Jocurile Olimpice, după ce în proba de la sol americanca Jordan Chiles a făcut contestație și arbitrii i-au schimbat nota, urcând astfel pe locul 3.

ADVERTISING

Sabrina Voinea susține că a fost depunctată pe nedrept pentru ca ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei.

Sportiva afirmă că poza folosită de arbitre era din prima zi de concurs, nu de luni. Astfel, Voinea afirmă că arbitrele au complotat contra sa pentru a o avantaja pe americancă.

Voinea a depus contestație, dar aceasta a fost respinsă. În schimb, contestația americancei a fost acceptată, iar Ana Bărbosu a pierdut locul 3. Sabrina Voinea a încheiat pe 5.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇