Kamala Harris a decis pe cine propune ca vicepreședinte. Cine este Tim Walz și ce mesaj a transmis

Kamala Harris a decis pe cine propune ca vicepreședinte. Cine este Tim Walz și ce mesaj a transmis

Candidata democrată la preşedinţia SUA, Kamala Harris, l-a desemnat marţi pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, pentru a-i fi coechipier, el candidând pentru funcţia de vicepreşedinte.

Alegând un campion al politicii progresiste şi un orator cu un limbaj simplu, din inima Americii, democrata ţinteşte astfel electoratul alb din mediul rural, care încă nu s-a hotărât dacă să-i mai acorde un mandat rivalului republican Donald Trump, relatează Reuters, citat de News.ro.

Kamala Harris şi-a anunţat opţiunea într-un mesaj text către susţinători. "Sunt încântată să vă spun că am luat o decizie: Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, se va alătura campaniei noastre în calitate de coechipier al meu.

ADVERTISING

Tim are un palmares incredibil de a face lucruri pentru familiile din Minnesota. Ştiu că el va aduce acelaşi leadership bazat pe principii în campania noastră şi în funcţia de vicepreşedinte", a transmis Kamala Harris.

La rândul său, Tim Walz a răspuns într-un mesaj pe X. "Este onoarea vieţii mele să mă alătur Kamalei Harris în această campanie. Sunt total implicat. Vicepreşedintele Harris ne arată politica a ceea ce este posibil. Îmi aminteşte un pic de prima zi de şcoală. Deci, hai să facem asta, oameni buni! Alăturaţi-vă nouă!", a îndemnat guvernatorul însoţindu-şi mesajul de un banner de campanie în care apare alături de Kamala Harris.

Cine este Tim Walz

Tim Walz, 60 de ani, este în prezent la al doilea mandat ca guvernator de Minnesota și prezidează Asociația Guvernatorilor Democrați.

ADVERTISING

Anterior, el a servit 12 ani în Congres, reprezentând un district rural cu tendințe conservatoare care, atât înainte, cât și după mandatul său, a fost dominat în mare parte de republicani.

Este veteran de armată, dar și susținător al sindicatelor, care a contribuit la implementarea unei agende democrate ambițioase pentru Minnesota, un stat din regiunea Marilor Lacuri de la graniţa cu Canada.

Este cunoscut pentru firea lui veselă și optimistă.

Originar din Nebraska, el a petrecut mulţi ani în lumea învăţământului, în special ca profesor de geografie şi antrenor de fotbal american.

Soţia lui, Gwen Walz, a predat în școli publice și pentru migranți, precum și în închisori. Ea a fost, de asemenea, administrator și coordonator la școlile publice din Minnesota. Ea susţine restabilirea dreptului de vot pentru infractorii condamnaţi şi lucrează pentru un program de studii universitare care să poată fi urmat în închisoare.

ADVERTISING

O memă de succes

Tim Walz a evoluat în timpul mandatului său într-un fel de erou popular progresist - exact genul de voce pe care şi-o doresc democrații ca să lupte cu Trump.

Săptămâna trecută, Walz a criticat duoul republican pentru Casa Albă, la care s-a referit ca fiind „băieți ciudați”.

Expresia a devenit o memă în noua versiune post-Biden a campaniei, o evoluție care îi încântă pe democrați și aparent îi frustrează pe republicani.

„Cât de des în 100 de zile reușești să schimbi traiectoria lumii? Cât de des în 100 de zile reușești să faci ceva care va afecta generațiile viitoare?. Și cât de des în lume îl faci pe ticălosul ăla să se trezească după aceea și să știe că o femeie de culoare i-a dat cu piciorul în fund, l-a trimis la drum?”, este o parte dintr-un discurs susţinut recent de Walz.

449084589_1041073804039415_8929334975363243527_n
Foto: Facebook/Governor Tim Walz

Una dintre cele mai importante decizii

Kamala Harris urmează să-l prezinte pe Tim Walz, marţi seara, la un miting în Philadelphia.

Mitingul va da startul unui turneu de cinci zile, în şapte oraşe din statele care vor decide probabil câştigătorul alegerilor din 5 noiembrie, relatează Reuters.

Căutarea unui coechipier de către Kamala Harris a început serios în urmă cu două săptămâni, la scurt timp după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursă şi a susţinut-o pentru a-l înlocui în cursa prezidenţială a democraţilor.

Alegerea unui coechipier este una dintre cele mai importante decizii din cariera politică a lui Harris, care se grăbeşte să organizeze o campanie pentru a-l înfrunta pe candidatul republican Donald Trump şi pe senatorul JD Vance, alesul său pentru funcţia de vicepreşedinte în alegerile din 5 noiembrie. Vance va face, de asemenea, o oprire de campanie în Philadelphia, marţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇