Trump forțează o dezbatere la Fox News cu Kamala Harris

Trump forțează o dezbatere la Fox News cu Kamala Harris

Donald Trump, candidatul republicanilor la Președinția SUA, a anunțat că a acceptat oferta făcută de postul de televiziune Fox News de a susţine o dezbatere pe data de 4 septembrie cu Kamala Harris, candidata democraţilor la Casa Albă și actuala vicepreședintă americană.

Anunțul a fost făcut, vineri seară, de fostul preşedinte pe platforma Truth Social, transmite Reuters.

El spune că dezbaterea va avea loc în Pennsylvania, într-un loc care nu a fost încă stabilit.

Inițial, Trump a scris în postare că dacă din orice motiv Kamala nu este dispusă sau nu poate să participe la dezbatere în acea dată, el a convenit cu postul Fox News să facă o adunare publică majoră în seara de 4 septembrie, însă ulterior a șters această precizare.

ADVERTISING

Moderatorii dezbaterii vor fi jurnaliștii Bret Baier și Martha MacCallum, iar regulile vor fi similare cu cele de la dezbaterea sa anterioară cu Joe Biden, care între timp a renunţat să mai candideze pentru al doilea mandat prezidenţial.

Amintim că Donald Trump a obținut un avantaj clar de imagine din dezbaterea cu Joe Biden din 27 iunie, a cărui prestație șovăielnică a reîntărit îngrijorările alegătorilor cu privire la vârsta sa. Cei doi conveniseră să aibă o a doua dezbatere pe 10 septembrie, dar Trump evitase până acum să clarifice dacă va participa la o dezbate cu Kamala Harris.

ADVERTISING

După ce Biden a renunțat la competiția pentru prezidențiale pe 21 iulie și și-a susținut vicepreședinta drept candidată a democraților, Donald Trump a spus că nu va participa la o dezbatere cu ea, pe motiv că la acea vreme nu era candidata oficială a Partidului Democrat.

El a adăugat că fostul președinte Barack Obama nu și-a arătat încă susținerea pentru Kamala Harris, însă acesta a făcut-o o zi mai târziu.

De asemenea, vineri, ea a obținut voturile necesare ale delegaților pentru a fi nominalizată oficial drept candidata Partidului Democrat la prezidențiale.

ADVERTISING

Dezbaterea devenise un strigăt de mobilizare pentru Kamala Harris, care în această săptămână și-a îndemnat oponentul republican să „reconsidere” întâlnirea cu ea pe scenă. „Pentru că, după cum se spune, dacă ai ceva de spus, spune-mi în față,” a declarat aceasta.

Află AICI ce arată cele mai recente sondaje privind alegerile prezidențiale din SUA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇