Ciucă l-a supărat pe Paul Stănescu: Sigur că nu ne-a căzut bine UPDATE Replica PNL

Ciucă l-a supărat pe Paul Stănescu: Sigur că nu ne-a căzut bine <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Replica PNL

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, spune că social-democraţilor nu le-a căzut bine afirmaţia preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, referitoare la intenţia unei guvernări de dreapta după alegerile parlamentare.

”Cel mai important lucru pe care l-a uitat domnul Ciucă este că a uitat să întrebe şi românii şi din interiorul graniţelor ţării, şi din afara graniţelor ţării.

Guvernări de dreapta am mai avut: Orban, Cîţu, ne-au ţinut în casă, ne-au pus botniţe, deficitul bugetar a făcut explozie, a fost peste nouă, ne-am împrumutat fără număr cum spun unii.

ADVERTISING

Dacă ne uităm foarte atent la ce se întâmplă astăzi, eu cred că, sunt convins, nu cred, că Guvernul Marcel Ciolacu va fi unul dintre cele mai bune guverne pe care le-a avut România din 1990. Şi am un singur argument, dacă vreţi, investiţiile care se vor finaliza în acest an. Deci pentru prima dată un guvern depăşeşte 100 de miliarde de lei investiţii, ceea n-a fost niciodată şi nu suntem guvern de dreapta”, a declarat Paul Stănescu.

El a fost întrebat dacă această declaraţie a lui Ciucă privind guvernarea de dreapta i-a afectat pe social-democraţi. 

ADVERTISING

”E în campanie electorală a domnului Ciucă. Sigur că nu ne-a căzut bine. În momentul în care suntem în coaliţie şi spui deja că vrei să ai o guvernare de dreapta, care a fost o nenorocire în ţara asta şi vorbim de istoria recentă a guvernărilor, nu vorbim de istoria mai lungă”, a explicat secretarul general al PSD.

Întrebat dacă va exista o discuţie în coaliţie pe acest subiect, Paul Stănescu a răspuns: ”Vom sta de vorbă, probabil, dar domnul Ciucă e în campanie electorală. (...) Eu cred că aici lucrurile trebuie fie făcute foarte serioase şi trebuie să ducem această guvernare până la capăt. Asta e punctul meu de vedere şi cred că şi colegii mei sunt în asentimentul meu cu acest punct de vedere”.

ADVERTISING

Replica PNL

În replică, vicepreşedintele PNL Florin Roman afirmă că ”domnul Stănescu se ţine de ironii, dar râde singur”.

”Observ că domnul Stănescu se ţine de ironii, dar râde singur. Deocamdată, PSD este cel care nu are candidat la prezidenţiale. E bine cel puţin că Paul Stănescu ne-a luminat cu o evidenţă: la alegerile prezidenţiale nu se candidează pentru funcţia de premier. Mulţumim pentru clarificare, dar ştiam acest lucru!”, a scris Roman, pe Facebook.

El remarcă şi faptul că un alt anunţ important a fost că Paul Stănescu ne-a anunţat cutuma PSD: "preşedintele partidului candidează”.

”Ştie cumva mai multe decât preşedintele PSD? Dacă e aşa cum spune, e liniştitor să ştii că şi în PSD există tradiţii, chiar dacă sunt ale eşecului”, mai spune Florin Roman.

”Ca să concluzionez, pare că domnul Stănescu ară politicile PSD-ului cu aceeaşi precizie cu care ara câmpurile. Îi dorim succes”, afirmă Florin Roman.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, despre discuţiile cu liderii dreptei, că a deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta şi pot discuta pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru campania electorală la prezidenţiale şi parlamentare. 

Despre o continuare a guvernării cu PSD, după alegeri, Ciucă a arătat că atât timp cât PNL este dispus la dialog pentru un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este pentru o guvernare de dreapta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇