Ciucă dă replica la ironiile lui Ciolacu: Noi facem lucrurile pe față, nu pe dos

Ciucă dă replica la ironiile lui Ciolacu: Noi facem lucrurile pe față, nu pe dos

Ironizat de partenerul de coaliţie pentru anunţul candidaturii la prezidenţiale făcut de la Washington, Nicolae Ciucă a venit cu o replică pentru Marcel Ciolacu.

„Noi facem lucrurile pe față, nu pe dos. Acesta e răspunsul pe care îl dau cât se poate de sincer. Tot ce s-a făcut și se face în PNL se face pe față, fără niciun fel de perdea, acoperire.

Înțeleg aceste atacuri din precampanie, pentru că urmează competiția, urmează liderii să intre în competiție și nu e nici primul, nici ultimul atac. Pentru mine e important să am această linie prin care să asigurăm stabilitate politică. Aceste chestiuni mici care fac deliciul... comentariile pot să aibă loc, nu am probleme cu astfel de situații”, a declarat Nicolae Ciucă, marţi seara, la Digi24.

ADVERTISING

În plus, preşedintele-candidat PNL susţine că el nu a dorit să facă anunţul din Statele Unite, dar a fost întrebat şi a considerat „că este normal şi firesc” să răspundă.

„Nu am anunţat la Washington, nu m-am dus acolo pentru un asemenea anunţ, dar dacă asta este critica – că am văzut că mi s-a reproşat că am anunţat acolo. Dacă doar asta este, atunci foarte bine".

Ciucă a fost la Washington la adunarea parlamentară NATO.

ADVERTISING

„E o activitate care precede summit-ul. Și am avut posibilitatea ca la această adunare parlamentară să susțin în continuare tot ceea ce ține de interesele geostrategice ale României. Am pledat de asemenea pentru tot ce înseamnă continuarea politicii și abordării strategice față de Republica Moldova”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Declarațiile vin în contextul în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ironizat anunţul lui Nicolae Ciucă.

Întrebat când va face şi el anunţul privind candidatura la prezidenţiale, Ciolacu a declarat: ”Cu certitudine nu când mă duc la Washington. Când am văzut prima oară, am crezut că s-a înscris la conferinţa democraţilor în acest an pentru înlocuirea preşedintelui Biden. Dacă va fi nevoie de acest anunţ, o să-l fac cu certitudine în România”.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat şi despre posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier, după alegerile din toamnă şi a afirmat: ”N-am probleme, poate să fie, dar trebuie să câştige alegerile”.

Chestionat despre un eventual tandem Nicolae Ciucă, preşedinte – Klaus Iohannis, premier, Ciolacu a afirmat: ”N-aţi vrea să-i întrebaţi pe ei. Mă abţin cu greu, mă abţin cu greu (…) Da, da, închipuirea performanţei”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇