De astăzi, abonamentele Metrorex pot fi reîncărcate online

De astăzi, abonamentele Metrorex pot fi reîncărcate online

Metrorex a lansat portalul online de reîncărcare a cardurilor contactless de transport cu metroul, pentru titlurile de călătorie care reprezintă abonament săptămânal, lunar, la 6 luni şi anual.

Potrivit Metrorex, noul serviciu este disponibil începând de joi, 1 august 2024.

Pentru a beneficia de acest serviciu, călătorii trebuie să deţină un card contactless nominal încărcat cu unul dintre tipurile de abonament menţionate, de la orice casierie din reţeaua de metrou.

Ulterior, cumpărătorul accesează portalul web https://card.metrorex.ro, folosind orice dispozitiv conectat la internet şi îşi creează un cont în portal, folosind acelaşi CNP pe care l-a folosit la emiterea cardului contactless reîncărcabil nominal şi seria de cardului contactless emis.

ADVERTISING

Pot fi reîncărcate doar cardurile emise de către Metrorex.

Prima validare a abonamentului, la porţile de acces din staţiile de metrou, va putea fi făcută în ziua următoare reîncărcării efectuate prin portalul web.

Pentru a putea încărca titlul de călătorie în continuarea celui existent pe card, este necesar ca titlul de călătorie existent să fi fost validat la cititorul de carduri din staţie, în perioada de valabilitate.

„Reîncărcarea online a cardurilor contactless va aduce un plus de confort şi eficienţă, reducând timpul petrecut la casele de bilete şi oferind o soluţie rapidă şi accesibilă pentru toţi utilizatorii noştri", a afirmat directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş.

ADVERTISING

În viitor, serviciile portalului vor fi extinse şi pentru celelalte tipuri de titluri de călătorie oferite de Metrorex.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇