Prima decizie luată de Alfred Bulai, după acuzațiile de hărțuire sexuală

Prima decizie luată de Alfred Bulai, după acuzațiile de hărțuire sexuală

Sociologul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, acuzat de mai multe studente că le-a hărțuit sexual, și-a depus cererea de pensionare.

Informația a fost confirmată luni, de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, pentru Știrile TVR. Alfred Bulai a declarat pentru TVR că va face o declarație doar după ce își prezintă poziția sa în Comisia de etică a SNSPA.

ADVERTISING

După apariția investigației realizată de snoop.ro, Alfred Bulai a fost retras din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi a fost suspendat de la participarea la activităţile didactice, pe perioada în care situația sa va fi analizată de Comisia de Etică a SNSPA.

De asemenea, Alfred Bulai este cercetat de Poliția Capitalei pentru folosirea funcției în scop sexual.

Alfred Bulai este acuzat de mai multe studente că le-ar fi cerut să se dezbrace în fața lui, că le-ar fi pipăit și sărutat, ba chiar ar fi întreținut relații sexuale.

ADVERTISING

Cea mai mare parte dintre aceste situații s-ar fi petrecut în perioada de practică, în camera în care profesorul era cazat, acolo unde le chema pe studente să le ofere feedback academic.

Site-ul de investigații prezintă relatări ale unor studente care nu se cunosc între ele despre abuzuri aproape identice la care au fost supuse și scrie că Bulai și-a perfecționat tehnica pe parcursul a aproape 30 de ani.

Potrivit afirmațiilor lui Bulai către studentele sale, fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”. Și în momente cheie, când sunt doar ei, în taberele de vară, le provoacă. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop.

ADVERTISING

Profesorul încearcă până are succes. Pe unele studente le pipăie sau încearcă să le sărute, cu altele ajunge să facă sex. Le induce sentimentul că ele sunt vinovate pentru ce se întâmplă, potrivit înregistrărilor și mărturiilor.

Alfred Bulai, 61 de ani, este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București. Bulai a fost și prodecan și secretar de stat. Este prezent frecvent în emisiuni TV în calitate de sociolog.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇