Snoop.ro | Cum oferă sociologul Alfred Bulai feedback academic: le cere studentelor să se dezbrace, le pipăie sau le sărută (Video&Audio)

Snoop.ro | Cum oferă sociologul Alfred Bulai feedback academic: le cere studentelor să se dezbrace, le pipăie sau le sărută (Video&Audio)

Sociologul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, este acuzat de mai multe studente că le-ar fi cerut să se dezbrace în fața lui.

Totul s-ar fi petrecut în perioada de practică, în camera în care profesorul era cazat, acolo unde le-a cheamat pe studente să le ofere feedback academic, potrivit site-ului de investigații Snoop.

Mai multe fete au acceptat să discute, video, cu Snoop, care precizează că a documentat vreme de 4 luni cazul, a analizat înregistrările și a obținut mărturii de la 18 oameni.

Maestrul manipulării: „Dezbracă-te să-mi arăți că ai încredere în tine”

Site-ul de investigații prezintă relatări ale unor studente care nu se cunosc între ele despre abuzuri aproape identice la care au fost supuse și scrie că Bulai și-a perfecționat tehnica pe parcursul a aproape 30 de ani.

ADVERTISING

Potrivit afirmațiilor lui Bulai către studentele sale, fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”. Și în momente cheie, când sunt doar ei, în taberele de vară, le provoacă. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop.

Profesorul încearcă până are succes. Pe unele studente le pipăie sau încearcă să le sărute, cu altele ajunge să facă sex. Le induce sentimentul că ele sunt vinovate pentru ce se întâmplă, potrivit înregistrărilor și mărturiilor, mai scrie Snoop. „Îmi spunea că eu sunt cea care îl seduce”, relatează una dintre victime.

ADVERTISING

Contactat de Snoop, Alfred Bulai a negat că ar fi cerut vreodată vreunei studente să se dezbrace în cadrul acestor întâlniri individuale.

SNSPA anunţă primele măsuri

SNSPA anunţă primele măsuri după acuzaţiile lansate, instituţia de învăţămând precizând că are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz.

ADVERTISING

Comisia de etică a SNSPA anchetează situaţia creată, pe durata analizei, Alfrea Bulai urmând să fie retras din poziţia de director al Departamentului de Sociologie, iar participarea la activităţile didactice să-i fie suspendată.

”Luni, 29 iulie 2024, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzaţiile de hărţuire sexuală şi comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigaţii jurnalistice publicate recent.

SNSPA are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil şi dăunător mediului academic, punând în pericol siguranţa şi bunăstarea studenţilor noştri”, transmite SNSPA într-un comunicat.

Imediat după apariţia acuzaţiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, s-a autosesizat şi a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă şi detaliată a situaţiei.

„Comisia va strânge toate probele necesare şi va audia toate părţile implicate pentru a stabili faptele şi va aplica sancţiunile corespunzătoare, dacă se impun. De asemenea, rectorul SNSPA a solicitat domnului decan Cristian Pîrvulescu să convoace, în regim de urgenţă, Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Politice, pentru a analiza situaţia.

Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării la activităţile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situaţiei sesizate”, anunţă instituţia de învăţământ.

Dosar penal pentru „folosirea funcției în scop sexual”

Poliţiştii Capitalei au demarat investigaţiile, faţă de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea funcţiei în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇