Jaqueline Cristian va întâlni un fost lider mondial WTA în turul 2 la Jocurile Olimpice 2024

Jaqueline Cristian va întâlni un fost lider mondial WTA în turul 2 la Jocurile Olimpice 2024

Tânăra tenismenă din România Jaqueline Cristian, care a trecut sâmbătă în primul tur de Caroline Garcia după un meci minunat la Olimpiada de la Paris, și-a aflat adversara din turul secund.

Ea va avea parte de o confruntare dificilă, în fața unui fost lider mondial, triplă campioană de Grand Slam, Angelique Kerber din Germania, 36 de ani. Aceasta s-a impus în fața lui Naomi Osaka, și ea fost loc 1 mondial WTA, scor 7-5, 6-3. Kerber a anunțat că se va retrage din activitatea sportivă la finele acestor JO.

ADVERTISING

Kerber s-a impus în carieră la Australian Open și US Open în 2016, plus Wimbledon, doi ani mai târziu.

Cristian a făcut un meci minunat în fața lui Garcia, numărul 25 mondial și evident favorita gazdelor la Paris. Ea a trecut peste dezamăgirea pierderii primului set, câștigând în final cu 5-7, 6-3, 6-4. Pentru Jaqueline, aceasta va fi prima şi ultima întâlnire directă cu Angelique Kerber.

Cele două vor evolua cel mai probabil luni pe complexul de la Roland Garros, la o oră ce va fi ulterior anunțată de organizatori. Cristian este singura româncă rămasă pe tablou după eliminarea Irinei Begu și a Anei Bogdan.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!