Noi explozii la granița cu Ucraina. Locuitorii din Tulcea au primit Ro-Alert, pentru a doua noapte consecutiv

Noi explozii la granița cu Ucraina. Locuitorii din Tulcea au primit Ro-Alert, pentru a doua noapte consecutiv

Zona de nord a judeţului Tulcea a fost vizată joi, pentru a doua noapte consecutiv, de mesaje RO-Alert referitor la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în apropierea graniţei cu Ucraina.

”În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

ADVERTISING

Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare!”, anunţă joi dimineaţă ISU Tulcea.

Reprezentanţii ISU roagă cetăţenii să nu intre în panică, să urmeze indicaţiile şi sfaturile din mesajul RO-Alert, iar dacă nu se simt în siguranţă sau au nevoie de ajutor şi sprijin să apeleze pentru ajutor numărul unic de urgenţă 112.

ADVERTISING

”Facem precizarea că nu teritoriul ţării noastre este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populaţia cu privire la faptul ca există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de zbor fără pilot”, precizează ISU Tulcea.

Nu au fost înregistrate apeluri la 112.

Aceasta este al doilea mesaj de informare transmis populaţiei din zona de nord a judeţului Tulcea în 24 de ore.

Autorităţile au emis şi în noaptea de marţi spre miercuri un mesaj RO-Alert în nordul judeţului Tulcea, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă. Au fost înregistrate 10 apeluri la 112 din cauza sunetului produs de explozii.

ADVERTISING

MApN a precizat că două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene şi că a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren, în proximitatea localităţii Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul naţional.

Nu a fost anunţată găsirea niciunui astfel de obiect.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇