Cel puțin 200 de crocodili au ajuns în orașe în urma ploilor abundente care au lovit nordul Mexicului

Cel puțin 200 de crocodili au ajuns în orașe în urma ploilor abundente care au lovit nordul Mexicului

Ploile abundente generate de uraganul Beryl şi de furtuna tropicală Alberto au făcut ca sute de crocodili să pătrundă în zonele urbane din nordul statului mexican Tamaulipas, au declarat autorităţile federale.

Până în prezent, autorităţile spun că au capturat şi relocat aproximativ 200 de reptile mari de când Alberto a lovit regiunea în iunie. Beryl a trecut prin aceeaşi zonă înainte de a ajunge în sudul Texasului în această săptămână, potrivit AP.

Autorităţile au declarat că ploile abundente au ridicat nivelul apei în lagunele de coastă, determinând animalele să se târască în oraşe precum Tampico şi oraşele din apropiere Ciudad Madero şi Altamira, unde au fost capturaţi şi relocaţi cel puţin 165 de crocodili.

ADVERTISING

Karina Lizeth Saldívar, şefa departamentului de mediu din statul Tamaulipas, a declarat că "ploile recente au crescut nivelul apei în sistemele de lagune, ceea ce a dus la o creştere a numărului de crocodili observaţi".

Biroul procurorului general federal pentru protecţia mediului a declarat că alţi aproximativ 40 de crocodili au fost capturaţi în zonă în luna iunie şi au fost relocaţi în habitate adecvate în afara zonelor populate.

Problema ar putea continua, a precizat biroul, menţionând că "pe măsură ce nivelul apei va scădea în locuri precum străzile şi canalele de drenaj care au fost inundate, crocodilii vor apărea şi cu siguranţă numărul cazurilor observate de populaţie va creşte".

ADVERTISING

Problema a ieşit la iveală săptămâna aceasta, când utilizatorii reţelelor de socializare au postat videoclipuri cu mai mulţi crocodili legaţi în zonele urbane. Acest lucru "a provocat o revoltă în social media", a declarat departamentul de mediu.

Crocodilii sunt o specie protejată în Mexic. Atacurile lor în Mexic sunt rare, dar au existat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇