Rezultate alegeri Craiova: Lia Olguța Vasilescu câștigă relaxată al patrulea mandat de primar

Rezultate alegeri Craiova: Lia Olguța Vasilescu câștigă relaxată al patrulea mandat de primar

Candidatul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, câştigă cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Craiova, cu un procentaj de circa 55%, potrivit datelor parţiale AEP.

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)

Pe locul al doilea se situează candidatul AUR, Marian Vasile, cu circa 16%, urmat de candidatul Alianţei Dreapta Unită, Emilia Neagu, cu circa 13%, şi candidatul PNL, Nicolae Giugea, cu circa 8,5%.

La Consiliul Local Craiova, pe primul loc se află PSD, cu circa 44%, urmat de AUR - cu circa 16,5%, Alianţa Dreapta Unită cu circa 14% şi PNL cu circa 13%.

ADVERTISING

În Craiova, prezenţa la vot a fost de 39,28%, cu mult sub prezenţa înregistrată la nivelul judeţului, care a fost de 52,25%.

Aseară, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că potrivit datelor unui exit-poll ea ar fi obţinut peste 65 la sută din voturi.

”Conform rezultatelor exit-poll de la ora 21:00, comandat de Jurnalul Olteniei, pe Craiova, am obţinut scorul de 65,32 la sută pentru funcţia de primar, iar PSD are 61,02 la sută la Consiliul local”, a anunţat, duminică noapte, pe Facebook, Lia Olguţa Vasilescu.

ADVERTISING

Ea le-a mulţumit craiovenilor care au votat-o şi ”echipei de militanţi” care a ajutat-o în campanie, îndemnându-i să rămână concentraţi până la numărarea finală a voturilor.

Vezi și rezultatele la alegerile europarlamentare, în România și în țările UE:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇