Carlo Ancelotti explică schimbarea tactică de mare campion care a schimbat finala cu Borussia: „Asta am făcut”

Carlo Ancelotti explică schimbarea tactică de mare campion care a schimbat finala cu Borussia: „Asta am făcut”

Antrenorul italian Carlo Ancelotti a devenit sâmbătă seara primul tehnician din istorie cu 5 Champions League cucerite.

Campioana Spaniei și a Europei a avut o primă repriză slabă și putea primi chiar mai multe goluri de la o Borussia Dortmund extrem de tenace și hotărâtă să dea totul pe teren pe Wembley. Ancelotti a vorbit după meci legat de schimbarea tactică pe care a făcut-o la pauză.

„În prima repriză, nu mi-a plăcut nivelul la care jucam. Am pierdut mingea prea des și în locul greșit. I-am lăsat pe cei de la Borussia Dortmund să joace așa cum au vrut ei, pe recuperare și tranziție. A fost foarte greu, mult mai greu decât am crezut că va fi. În prima repriză a trebuit să suferim, dar la pauză am luat măsuri. Asta am făcut! În a doua repriză am pierdut mingea mai puțin, am jucat mai bine. Dar toate astea sunt detalii nesemnificative. Am câștigat”, a spus Ancelotti, pe gazon, la finalul partidei, potrivit AS.

ADVERTISING

Italianul a ajuns la cinci trofee UCL acum, dintre care două cu AC Milan, câștigate în 2002/2003 și 2006/2007, plus alte trei alături de Real Madrid, în sezoanele 2013/2014, 2021/2022 și 2023/2024.

”Nu era nevoie să mă enervez, ci doar să clarific puțin lucrurile. Era clar cum a vrut să joace Dortmund, au jucat foarte bine și trebuia să avem echilibru pentru a gestiona această tranziție. Schimbarea sistemului a fost mai bună pentru noi, pentru a da un pic de concentrare la mijlocul terenului. Lucrurile au ieșit mai bine, atitudinea din a doua repriză a fost mai bună”, a mai adăugat Ancelotti, la conferința de presă de după joc.

ADVERTISING

Mai trebuie spus și că Luka Modrici, Toni Kroos, Nacho și Dani Carvajal au intrat în istoria fotbalului după Borussia Dortmund - Real Madrid 0-2. Ei au câștigat fiecare de șase ori Champions League și l-au egalat pe legendarul Paco Gento.

D.A.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!