Ciucă, despre proiectul de lege prin care Iohannis poate candida la Senat: Nu îi dăm un job

Ciucă, despre proiectul de lege prin care Iohannis poate candida la Senat: Nu îi dăm un job

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri despre proiectul de lege prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare că PNL nu îi dă un job.

Dacă românii îl vor alege, va face parte din viitorul Parlament, dacă va decide să candideze, spune Ciucă.

”Nu îi dăm un job, românii, dacă îl vor alege, înseamnă că domnia sa va face parte din viitorul Parlament sau nu, dacă va decide să candideze. În momentul de faţă este vorba doar de reabilitarea unui drept democratic pentru un cetăţean.

ADVERTISING

Decizia aceasta vine să restabilească un drept democratic, şi anume dreptul fiecărui cetăţean de a alege şi a fi ales. Nu este vorba doar de preşedintele Iohannis, nu vorbim de persoane, vorbim de dreptul absolut democratic al unui cetăţean de a alege şi a fi ales. În momentul de faţă, restabilim acest drept, această libertate”, a spus preşedintele PNL la ProTv.

Ciucă a mai spus că şeful statului are o experienţă în politica externă şi apărare, şi o astfel de experienţă nu se iroseşte ci trebuie valorificată.

ADVERTISING

”Preşedintele Iohannis, nu am avut niciodată niciun fel de limitare să spun despre domnia sa două lucruri absolut esenţiale, a fost un preşedinte cinstit şi a avut un comportament absolut democratic. Are o experienţă în politica externă şi în tot ce înseamnă spectrul problemelor de apărare, motiv pentru care o astfel de experienţă nu se iroseşte, trebuie valorificată”, a spus Ciucă despre Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Întrebat de ce PNL a depus proiectul acum, Nicolae Ciucă a precizat că ”au considerat că este momentul să vină cu o astfel de decizie.

”Noi, PNL, de fiecare dată, şi dacă vă uitaţi în Statutul nostru am valorificat toată experienţa acumulată de către liderii partidului, nu avem niciun lider de partid care să nu fie în Biroul Politic Naţional”, a explicat el.

PNL a depus, în Parlament, un proiect de amendament care modifică legea electorală astfel încât președintele să poată candida la alegerile parlamentare din acest an.

Proiectul a fost depus de liderii de grup ai PNL, Daniel Fenechiu și Gabriel Andronache.

”Informaţia momentului este că Partidul Naţional Liberal a înregistrat în procedură legislativă o modificare a legii care prevede că preşedintele în funcţie, aflat în ultimele trei luni de mandat, poate candida ca şi independent pe lista unui partid sau unei alianţe”, a anunţat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, la Digi24.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇