Vrei să transformi vechea casă a bunicilor într-un loc de vacanță? Află acum care sunt cele mai importante amenajări

Vrei să transformi vechea casă a bunicilor într-un loc de vacanță? Află acum care sunt cele mai importante amenajări

Cu puțin timp în urmă satele erau pline de copii care se jucau pe uliță. Mulți dintre aceștia se adunau la bunici pentru a-și petrece vacanțele. Astăzi însă străzile nu mai sunt pline de copii care se joacă. Mulți părinți nu își mai lasă copiii la sat în vacanță, iar cei care locuiesc acolo decid să se mute la oraș. Chiar dacă există și migrație în sens invers, de la oraș către sat, mediul urban rămâne cel care oferă cele mai multe oportunități.

Vacanțe la preț redus departe de stresul cotidian 

Amintirile pe care le ai din vacanțele petrecute la bunici sunt unele plăcute. Din păcate, timpul nu stă în loc și nu iartă pe nimeni. Este păcat însă să lași vechea locuință a bunicilor tăi să se deterioreze și odată cu ea amintirile frumoase pe care le ai din zona respectivă. Cu câteva investiții mici poți transforma o locuință bătrânească într-o casă cu un confort ca la oraș. Astfel, vei avea un loc în care să te retragi cu familia în weekend sau în concedii pentru a vă relaxa departe de oraș. De asemenea, copiii tăi vor putea trăi o parte din experiențele pe care le-ai avut și tu la vârsta lor.

ADVERTISING

Panouri fotovoltaice

Consumul de electricitate, gaz, apă și alte utilități va fi unul mic, mai ales că vei locui în casa respectivă doar pentru perioade scurte. Câteva panouri fotovoltaice și un dispozitiv pentru stocarea energiei îți vor asigura aportul necesar de energie solară. Astfel, nu vei avea grija facturilor sau a cheltuielilor atunci când nu te folosești de locuință.

Hidrofor

Apa, precum curentul electric, o vei folosi doar pentru perioadele scurte în care vei locui în fosta casă a bunicilor. De aceea, un hidrofor este o investiție inteligentă. Acesta îți va asigura aportul necesar de apă pentru treburile casnice.

ADVERTISING

Stație de epurare

Nu toate casele de la sat sunt racordate la rețeaua de canalizare. În unele sate poate că această rețea nici nu este încă disponibilă pe toate străzile. Multe locuințe din mediul rural folosesc fosele septice și au toaletele în curte. Cea mai bună variantă pe care o ai la dispoziție este să folosești o stație de epurare pentru casă de pe termice-distributie.ro. Această stație este special concepută pentru a trata și purifica apele uzate. Montarea sa se face subteran fără a ocupa prea mult spațiu. De asemenea, costurile de întreținere și de funcționare sunt minime. Pentru o locuință care nu va fi folosită constant această variantă este cea mai rentabilă. 

ADVERTISING

Boiler pentru apă

Alimentarea locuinței cu apă este asigurată de hidrofor, dar trebuie să te asiguri că vei avea la dispoziție și apă caldă. De aceea, pentru a-ți asigura apa necesară pentru igienă sau treburi casnice, un boiler pentru apă este o investiție necesară.

Cazan pe peleți

Pentru a încălzi locuința este important să găsești cea mai convenabilă variantă pentru timpul pe care îl vei petrece la sat. Printre acestea se numără și un cazan care funcționează pe bază de peleți. Spre deosebire de lemne, peleții sunt mai ușor de depozitat, dar și mai eficienți.

Prin urmare, nu uita amintirile plăcute pe care le ai din vacanțele petrecute la sat și transformă casa bunicilor într-un loc pentru a petrece timp de poveste alături de familia ta.