Vrei să dai un refresh livingului tău? 4 aspecte la care trebuie să fii atent, atunci când îți schimbi mobila

Vrei să dai un refresh livingului tău? 4 aspecte la care trebuie să fii atent, atunci când îți schimbi mobila

Dacă te-ai gândit că este timpul să oferi o altfel de „energie” livingului tău, atunci trebuie să iei în considerare anumite aspecte. Renovarea unei locuințe implică, într-adevăr, timp și costuri, însă altfel te vei simți când locul va prelua o parte din personalitatea ta! În cele ce urmează, vei descoperi câteva reguli și piese de mobilier care se pot potrivi gusturilor tale și care să ofere un refresh total încăperii.

Iată la ce ar trebui să acorzi atenție, atunci când decorezi sufrageria:

  • În primul rând, trebuie să cunoști dimensiunile pe care le are încăperea care urmează să fie decorată. Odată ce știi măsurile exacte, atunci poți să te gândești la ce tipologie de mobilă îți dorești. Este foarte important să ai în vedere modul în care vor fi așezate piesele de mobilier, pentru a fi nu doar estetic plăcut, ci să ofere și senzația unei încăperi spațioase. Piesele fabricate din lemn sunt printre cele mai populare, se întrețin ușor și sunt încăpătoare. Dacă te-ai hotărât să dai un refresh casei tale, atunci poți opta pentru mobilă pentru living din lemn masiv de la Mobilasimex.ro. Pentru a avea un living primitor, vintage și splendid, poți amplasa câteva piese de bază, precum un argintar cu ușă, o comodă pentru televizor și, de ce nu, un cristalier. Evident, nu ar trebui să îți lipsească nici masa extensibilă cu scaune tapițate. Iar, dacă spațiul îți permite, te-ai putea îndrepta și către un șemineu.
  • Atunci când îți alegi piesele de mobilier pentru livingul tău, trebuie să iei în considerare și culorile pe care ți le dorești în încăpere. Deși stilul minimalist, de exemplu, a căpătat popularitate, există posibilitatea să nu se potrivească cu piesele de mobilier care au un aer vintage. În cazul unei sufragerii în care se regăsește mobilă din lemn masiv, ar fi indicat să menții nuanțele celorlalte obiecte în aceeași zonă. Ori, ai putea să alegi un tapet pentru pereți care să se îmbine perfect cu nuanța mobilei. Specialiștii în design interior recomandă ca încăperile să nu fie foarte încărcate cu obiecte, în general.
  • Pe de altă parte, atunci când îți decorezi livingul, trebuie să acorzi atenție și punctelor centrale care vor fi luminate. Designerii recomandă ca spațiile să fie luminate, pe cât posibil, de razele soarelui și să fie aerisite constant. Nu încărca zona ferestrelor cu obiecte, perdele sau draperii mult prea groase, pentru că, altfel, lumina nu va mai pătrunde așa cum te aștepți. Precum și în cazul anterior, trebuie să alegi cu atenție nuanța perdelei, pentru a oferi senzația unui spațiu armonios.
  • În altă ordine de idei, după ce amplasezi piesele de mobilier și echipamentele electronice, în funcție de necesitatea ta, trebuie să te decizi asupra altor obiecte decorative. Dacă alegi să aplici tapet pe pereți, care au diverse modele, ar fi indicat să nu mai încarci spațiul cu alte lucruri. Dacă pereții livingului tău vor avea o nuanță neutră sau pastelată, atunci ai putea să amplasezi un tablou sau un ceas de perete. Și de această dată, asigură-te că obiectele decorative nu ies din tiparul sau stilul în care a fost conceput livingul.
ADVERTISING

Totodată, un alt aspect la fel de important reprezintă echipamentele electronice pe care le vei avea în living. De cele mai multe ori, pe listă se regăsesc televizorul, aerul condiționat, sistemul audio. Asigură-te că firele stau în poziție corectă, iar instalația electrică este perfect funcțională. Amenajarea unui living presupune, categoric, eficientizarea spațiului de care dispui. De aceea, asigură-te că sufrageria ta va fi amenajată în așa fel încât să fie „funcțională” pe deplin și să se muleze pe personalitatea ta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe