Vara clasică la Casa Artelor Dinu Lipatti

Vara clasică la Casa Artelor Dinu Lipatti

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită vineri, 8 iulie 2022, de la orele 19:00, la evenimentul „Vara clasică la Casa Artelor Dinu Lipatti”, în cadrul căruia va avea loc Recitalul de pian susținut de invitata noastră, Mădălina Claudia Dănilă, Drd. la Temple University Philadelphia (SUA).

Astfel, Casa Artelor Dinu Lipatti își contină misiunea culturală nobilă de promovare a Muzicii clasice și a personalității marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, precum și a marii tradiții create de Școala pianistică românească, care are discipoli în toată lumea, al cărei vârf de lance a fost și rămâne marele Dinu Lipatti.

ADVERTISING

Din program vor face parte lucrări de Dinu Lipatti, Domenico Scarlatti, Johannes Brahms, Ernesto Lecuona, Enrique Granados și Francesco Paolo Tosti.

Pianista Mădălina Claudia Dănilă  a absolvit ca șefă de promoție Liceul de Artă din Brăila, unde a studiat la clasa Prof. Galina Matkovskaia. Ulterior a urmat cursurile de licență și master (2009-2015) la Universitatea Națională de Muzică București unde a studiat cu Prof.univ.dr. Sandu Sandrin – pian, Prof.univ.dr. Șerban-Dimitrie Soreanu – muzică de cameră și Lector univ.dr. Cristina Popescu-Stănești – acompaniament. În prezent efectuează studii de doctorat în interpretare pianistică la Temple University din Philadelphia sub îndrumarea profesorilor Lambert Orkis și Dr. Sara Davis Buechner. Este deținătoarea unei burse complete în cadrul acestei Universități.

ADVERTISING

A obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de pian și muzică de cameră precum:  Premiul I și Premiul Special la concursul „George Enescu” pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări românești și Premiul Special „Maria Fotino” pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări clasice la Concursul „Mihail Jora” 2015. Între 2006 și 2009 Mădălina a fost distinsă cu trei burse de către Clubul Rotary din București. După primul an de studii la Temple University, Mădălina a primit bursa „Marcia Korn” pentru rezultate academice deosebite.

ADVERTISING

A urmat cursuri de măiestrie cu muzicieni reputați, precum Josu de Solaun, Roberto Russo, Lea-Yoanne Adam, Jean-Claude Pennetier sau ansamblul cameral Trio Osiris. De asemenea a susținut numeroase recitaluri solo și camerale, în țară și străinătate. Din 2011 colaborează cu Uniunea Compozitorilor și muzicologilor din România, iar în prezent este doctorand la Universitatea Națională de Muzică din București, asistent universitar și acompaniator la Temple University.

Conceptul evenimentului „Vara clasică” aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

https://www.iabilet.ro/bilete-vara-clasica-la-casa-artelor-dinu-lipatti-recital-de-pian-77234/

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio BucureştiFM, Radio România Cultural, Observatorul Cultural, ultima-oră.ro, Societatea de Transport București