Vacanța în Halkidiki 2020. Cel mai scurt drum, cele mai frumoase plaje și prețuri

Vacanța în Halkidiki 2020. Cel mai scurt drum, cele mai frumoase plaje și prețuri

Halkidiki este una din zonele preferate ale românilor care merg în vacanță în Grecia pentru că, la fel ca și Thassos, este foarte aproape de România. Practic, de la vama Giurgiu-Ruse, în Halkidiki se ajunge, în condiții de trafic normal, în circa 9 ore, cu tot cu pauze, fiind vorba de circa 700 de km.

Cel mai scurt si rapid drum spre Halkidiki, cel puțin pentru cei care vin din zona de sud a României, este drumul prin Ruse – Plevna – Sofia – Kulata – Promachonas, pe unde se și intră în Grecia, apoi Serres și Salonic, spune Mircea Doagă, reprezentant al portalului de travel vacanțacumașina.ro.

ADVERTISING

Din păcate, în aceasta perioada acesta este și singurul drum posibil, ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile elene, care au stabilit ca accesul cu mașina în Grecia să se faca doar prin Bulgaria și doar printr-un singur punct de frontieră, și anume Kulata – Promachonas.

Grecia închide toate punctele de frontieră cu Bulgaria până pe 29 iulie. Deschis rămâne doar la Kulata-Promachonas

”În acest context, recomandabil este să se evite tranzitul prin Serbia ori Macedonia de Nord, drumul cel mai sigur fiind cel direct Romania – Bulgaria – Grecia”, spune Mircea Doagă.

ADVERTISING

”Chiar dacă in primele zile s-au format cozi uriașe la intrarea în Grecia prin punctul de trecere Kulata – Promachonas, lucrurile par să fi intrat în normal. Cel mai puțin aglomerat s-a dovedit a fi noaptea”, explică el.

Potrivit acestuia, drumul în sine este unul bun, în mare parte circulația facându-se pe autostradă sau drum expres, care începe cu 80 de km inainte de Sofia și ține până în Halkidiki, cu excepția unui tronson de circa 40 de kilometri, în Bulgaria, între Blagoevgrad și Kresna, aflat încă în lucru.

ADVERTISING

Costurile țin in principal de vigneta pentru Bulgaria – 10 leva pentru un weekend, 15 leva pentru o săptămână sau 30 de leva pentru o lună -, la care se adaugă câțiva euro pentru autostrada grecească.

Unde stai în Halkidiki

Regiunea Halkidiki înseamnă de fapt trei peninsule: Kassandra, Sithonia si Athos, aceasta din urmă fiind cunoscută datorită celebrului Munte Athos, destinat doar credinciosilor ortodocși bărbati aflați în pelerinaj și doar dacă au primit în prealabil o “viză” semnată de cel puțin patru reprezentanți ai unor mânăstiri importante.

Kassandra este cel mai vestic dintre brațe și este și cel mai animat, fiind destinația preferată a tinerilor petrecăreți.

Sithonia este brațul din mijloc și este cel mai frumos dintre toate, din punct de vedere al peisajelor și mai ales al plajelor, multe cu apă azurie și destul de sălbatice, astfel că accesul nu este întotdeauna cel mai simplu, făcându-se pe drumuri neasfaltate, dar practicabile.

Printre cele mai frumoase plaje din Sithonia se numara Nikiti Beach - una dintre cele mai mari si destul de cautate -, Goa Beach, Platania Beach, Sarti Beach, Platanitsi Beach, Orange Beach, Armenistis Beach si Rodia Beach. Toate sunt usor de gasit pe Waze sau Google Maps.

Cât costă cazarea în Halkidiki

Potrivit Booking.com, o săptămână de cazare în Sithonia în august la un complex de cinci stele costă 150 de euro/noapte camera dublă cu mic dejun inclus si anulare gratuită. Puteți găsi și la 135 de euro/noapte la un hotel de patru stele, tot cu mic dejun și „free cancelation”.

De asemenea, puteți apela la casele de oaspeți, unde prețurile pornesc de la 45 euro/noapte camera.

Citește și: Vacanță în Thassos 2020. Cele mai bune trasee și prețuri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇