„Undine”, un basm modern supranatural semnat de Christian Petzold, la cinema din 21 mai

Undine_poster

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018).

Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival. 

Undine (Paula Beer) lucrează în Berlin ca istoric și ghid. Are un mic apartament în Alexanderplatz, este licențiată în istorie și activează ca freelancer. Dar viața ei în orașul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubește o trădează, trebuie să îl ucidă și să se întoarcă în apele din care se trage.

ADVERTISING

Atunci când iubitul ei Johannes (Jacob Matschenz) o părăsește pentru o altă femeie, Undine crede că nu are de ales, până când îl întâlnește pe Christoph (Franz Rogowski), un scafandru industrial, de care se îndrăgostește în mod neașteptat. O dragoste nouă, fericită și inocentă, plină de curiozitate și încredere.

Când Christoph începe să realizeze că Undine fuge de ceva, aceasta trebuie să facă față blestemului o dată pentru totdeauna. 

Trailer

UNDINE | Paula Beer 🏆 Din 21 mai

„Undine”, cel mai nou film al regizorului german Christian Petzold, îi are în rolurile principale pe Paula Beer și Franz Rogowski, actori cu care acesta a colaborat și la filmul său anterior, „Transit” (2018).

ADVERTISING

Filmul este primul dintr-o trilogie care explorează personaje din Romantismul german și are la bază o serie de motive ce pot fi urmărite înapoi în timp până în mitologia greacă.

Printre cele mai noi interpretări se regăsesc cele ale scriitorilor Hans-Christian Andersen („Mica sirenă”, 1836), Oscar Wilde ( „Pescarul și sufletul său”, 1891) sau Peter von Matt („Romantic Treachery”, 1989), aceasta din urmă fiind povestea care i-a adus lui Christian Petzold inspirația. 

Despre Christian Petzold

Christian Petzold (n. 1960) este un cunoscut cineast german care a studiat filologia și teatrul la Free University din Berlin, apoi regia la Academia de Film și Televiziune din Berlin.

ADVERTISING

În filmografia lui Petzold se regăsesc: „Pilots” (1995), „Cuba Libre” (1996), „The Sex Thief” (1998), „The State I Am In” (2001), „Something To Remind Me” (2002), „Wolfsburg” (2003), „Ghosts” (2005), „Yella” (2007), „Jerichow” (2008), „Dreileben – Something Better Than Death„ (2011), „Barbara” (2012), „Phoenix” (2014) și „Transit” (2018), care a fost distribuit în România de Independența Film. 

Despre Paula Beer

Paula Beer (n. 1995) este la a doua colaborare cu Petzold după „Transit”, fiind una dintre cele mai cunoscute tinere actrițe germane.

A interpretat primul rol principal la 14 ani în „The Poll Diaries” (2010, r. Chris Kraus), pentru care a câștigat Premiul pentru Cea mai bună actriță la Bavarian Film Awards.

În 2016 a interpretat rolul principal în filmul lui François Ozon, „Frantz” (2016), care i-a adus recunoaștere internațională prin Premiul pentru Cea mai bună tânără actriță la Festivalul de Film de la Veneția și nominalizări la César și Prix Lumière în aceeași categorie precum și Cea mai bună actriță la European Film Awards.

Paula Beer a apărut în „Never Look Away” (2018, r. Florian Henckel von Donnersmarck) și „The Wolf‘s Call” (2019, r. Antonin Baudry), iar pentru rolul interpretat în multipremiata serie TV „Bad Banks” (r. Christian Schwochow, Christian Zübert) a fost nominalizată printre altele la Premiile Televiziunii Germane și Golden Camera, și a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță la German Actors Award.

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Cinemap, Zile și Nopți, Dinfilme.ro, Films in Frame, Movienews, Spotmedia, Munteanu Recomandă, Ziarul Metropolis.