Unde să ieși cu copiii de 1 Iunie, în București. Se deschide un parc nou, vor fi petreceri, iar Străzi Deschise se extinde prin oraș

Unde să ieși cu copiii de 1 Iunie, în București. Se deschide un parc nou, vor fi petreceri, iar Străzi Deschise se extinde prin oraș

Primăria Sectorului 6 inaugurează Parcul Liniei, pe 1 iunie. Și astfel dă startul unui festival numit „Amintiri din copilărie”, care va ține până duminică și se va desfășura în mai multe locuri din cartier.

Tot pe 1 iunie, în parcul IOR va fi petrecere până seara, pentru copii și părinți. Se vor organiza acțiuni diverse, de la curse pentru bebeluși și curse de alergat în saci până la ateliere de educație financiară.

Iar „Străzi Deschise” începe de miercuri, pe Strada Bârca din Sectorul 5 și continuă în weekend, pe Calea Victoriei.

Iată mai multe detalii despre ce se întâmplă în București pe 1 iunie și în restul mini-vacanței care urmează.

Nicușor Dan face Străzi Deschise pe Calea Victoriei și în Sectorul 5. Plus târg de adopții de căței

PMB continuă proiectul „Străzi Deschise” pe Calea Victoriei, dar îl duce și în Sectorul 5.

De fapt, acțiunile destinate copiilor încep pe 1 iunie în Sectorul 5.

ADVERTISING

„Între 1 şi 4 iunie 2023, strada Bârcă devine pietonală între Calea Rahovei şi strada Mărgeanului şi găzduieşte activităţi sportive, ateliere, zone de joacă şi spectacole de circ şi teatru pentru copii”, a transmis PMB.

Din programul weekendului pietonal fac parte ateliere creative şi de face painting, teatru pentru copii susţinut de actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior şi de Biblioteca Metropolitană Bucureştimomente artistice ale Circului Metropolitan Bucureşti, întâlniri cu statuile vivante ale Teatrului Masca şi concerte popspectacole de dans, percuţie şi ritm ale Şcolii de Artă Bucureşti. Nu lipsesc zonele de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS pentru cei mici.

În plus, tot pe strada Bârca, între orele 10.00 și 18.00, va avea loc un târg de adopții de căței organizat de ASPA.

ADVERTISING

În paralel, în weekendul 3-4 iunie, în Sectorul 4 vor fi expoziţii de pictură pentru copii şi de fotografie ale elevilor Şcolii de Artă Bucureşti, la sediul acesteia din strada Cuza Vodă 100.

Weekendul se anunță aglomerat și pe Calea Victoriei.

Programul primului weekend de vară pe Calea Victoriei este completat de spectacole dedicate celor mici pregătite de Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi de acrobaţii şi parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti.

Teatrul Masca prezintă un spectacol despre istoria României, iar Muzeul Municipiului Bucureşti îi aşteaptă pe pietonii „Străzilor deschise” la Casa Filipescu-Cesianu cu expoziţii de antropologie urbană şi de fresce recuperate la demolarea Bisericii Mănăstirii Văcăreşti.

Negoiță dă petrecere în IOR: de la curse pentru bebeluși, la educație financiară în parc

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că pe 1 iunie în parcul IOR se vor desfășura mai multe activități atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și bunici.

Azi ne relaxăm și ne încărcăm bateriile, mâine, vom fi cu forțe proaspete pe baricade. Pe 1 Iunie însă, joi, petrecem...

Publicată de Robert Negoita pe Duminică, 28 mai 2023

Spre exemplu, în partea de nord a parcului, va fi o scenă unde se vor desfășura spectacole toată ziua. Iată programul:

Program-Sectorul-3-program-scena

În plus, în IOR se vor desfășura o mulțime de alte acțiuni, pe toată durata zilei. Vor fi de la curse de bebeluși și concursuri de sărit în saci până la standuri de carte și ateliere de educație financiară și sustentabilitate.

ADVERTISING

Mai jos găsiți lista completă a acțiunilor, așa cum a fost ea anunțată de Robert Negoiță:

Program-IOR-1-iunie-2023-1

Program-IOR-1-iunie-2023-2

Ciucu inaugurează primul parc liniar din oraș. Și face 4 zile de festival

„Startul se va da în Parcul Liniei, situat pe strada Liniei, în Cartierul Militari, începând cu ora 10.00.

Acesta va fi inaugurat de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, alături de actorii de la Teatrul «Ion Creangă» și de multe personaje de poveste, care vor anima atmosfera”, a transmis Primăria Sectorului 6, într-un comunicat de presă.

Program-Festival-1-iunie-Sectorul-6

Primăria Sectorului 6 anunță și ce găsiți în cel mai nou parc din oraș:

  • pistă de biciclete pe o lungime de 1,1 km,
  • două terenuri de baschet construite la standardele Federației Internaționale de Baschet, cu gradene pentru spectatori,
  • cel mare mare skatepark din sector,
  • fântână drydeck,
  • loc de joacă generos, de aproape 2.000 mp, ce cuprinde echipamente pentru copiii între 1 și 14 ani.
Parcul-Liniei
Parcul Liniei. Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

"Acestea sunt amenajate pe trei grupe de vârstă: 1-5 ani, 3-8 ani, 4-14 ani. Aici întâlnim leagăne inclusiv pentru «mama și copilul», trasee sportive, toate construite din lemn și funie. Întreaga suprafață este prevăzută cu covor elastic din cauciuc.

De asemenea, în Parcul Liniei vizitatorii se vor putea odihni în cele 18 fotolii tip puf și zece hamace, ce vor fi amplasate în diverse zone. Sunt 104 bănci, 53 de coșuri de gunoi, cinci cișmele cu apă potabilă”.

Activitățile în perioada 1-4 iunie se vor desfășura și în alte 3 locuri din Sectorul 6:

  • Pe Bulevardul Drumul Taberei, de la strada Brașov și până în dreptul stației de metrou Romancierilor, va avea loc Parada Micilor Bicicliști, între orele 10.00 și 18.00.
  • În paralel, la scena amplasată în parc vor fi spectacole de teatru, de muzică și dans. Iar pe lacul din parc, pe tot parcursul zilei, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, le pune la dispoziție gratuit, tuturor copiilor însoțiți de părinți, plimbări de 30 de minute cu hidrobicicletele.
  • Tot joi, 1 iunie, în Parcul Crângași, precum și pe str. Răsadniței nr. 59 vor avea loc o mulțime activități inedite.

Festivalul „Amintiri din copilărie” continuă în zilele de 2, 3 și 4 iunie, cu spectacole de teatru pentru copii, în Parcul Drumul Taberei.

În plus, în Parcul Liniei, pe 2 iunie, la intrarea dinspre Strada Lujerului nr 1, pasionații de mașini se vor putea bucura de o expoziție. Printre exponate: Ferarri Mondial, Maseratti Biturbo, Alfa Romeo Spider, Fiat Campagnola și alte 8 vehicule istorice. Expoziția va putea fi vizitată gratuit, între orele 10.30 și 13.30.

Întregul program din această perioadă îl puteți vedea aici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇