Un câștigător de Oscar a fost impresionat de documentarul ”Colectiv”, al lui Alexandru Nanau: E atât de frumos ce ai reușit!

Un câștigător de Oscar a fost impresionat de documentarul ”Colectiv”, al lui Alexandru Nanau: E atât de frumos ce ai reușit!

Directorul de imagine Roger Deakins – de două ori câștigător al premiului Oscar – spune că a fost impresionat de felul în care regizorul român Alexandru Nanau a filmat documentarul ”Colectiv”.

Într-o discuție online prezentată de Libertatea.ro, Deakins îi spune lui Nanau că modul în care acesta a lucrat la documentarul ”Colectiv” i se pare unic.

Nu știu niciun alt creator de filme documentare care să poată mânui camera așa cum poți tu. Ce faci și ce nu faci cu camera este foarte important (...) e atât de frumos ceea ce ai reușit”, a spus Roger Deakins.

ADVERTISING

De asemenea, Deakins – care a urmărit filmul documentar ”Colectiv” alături de soția sa - a precizat că a fost impresionat de sensibilitatea regizorului român.

La rândul său, Alexandru Nanau i-a mulțumit lui Roger Deakins și a vorbit despre tehnica sa, despre modul în care a lucrat și despre cum a realizat finalul documentarului.

Conversația online dintre cei doi creatori de imagine va fi difuzată atât în deschiderea premiilor BAFTA (are va fi difuzată în seara zilei de duminică 11, aprilie), cât și în preambului festivității de Oscar, de pe 25 aprilie, potrivit Libertatea.ro.

ADVERTISING

Documentarul colectiv este nominalizat la Oscar – atât la categoria Film Internațional, cât și la categoria Documentar. Cu toate astea, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, producția românească nu se află printre favoritele la câștigarea unui premiu.

Mult mai mari șanse ar avea ”Înțelepciunea caracatiței” (difuzat pe Netfilx) și Another Round (în care joacă Mads Mikkelsen, cunoscut din seria TV Hannibal și din reclamele la berea Carlsberg).

Dar chiar dacă nu va câștiga un Oscar, documentarul românesc este un succes are a atras atenția profesioniștilor din lumea internațională a filmului.

ADVERTISING

Roger Deakins, spre exemplu, a fost nominalizat de 15 ori la Oscar și a cîștigat de 2 ori. Are și 5 premii BAFTA.

A fost director de imagine la filme celebre ca ”No country for old man”, ”True Grit”, ”Skyfall” (din seria James Bond), ”Sicario și ”1917”.

Alte informații despre documentarul Colectiv:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇