Trei motive pentru care uneori este mai bine să alegi un laptop refurbished

Trei motive pentru care uneori este mai bine să alegi un laptop refurbished

Laptopurile refurbished reprezintă variante mai accesibile din punct de vedere al prețului, comparativ cu produsele noi. De asemenea, îți este oferită o performanță similară și garanție valabilă pentru doi ani. Varianta de refurbished este ideală pentru pasionații de tehnologie care vor să îmbine utilul cu plăcutul și să facă investiții inteligente.

Printre cele trei motive pentru care ar trebui să iei în considerare un produs recondiționat se numără costul redus, starea aproape nouă și fiabilitatea. Este important de subliniat că noțiunea de refurbished nu este sinonimă cu cea de second-hand.

Ce diferențe există între un laptop nou, refurbished și second-hand?

Există câteva diferențe între cele trei categorii de produse. Tocmai de aceea, alegerea trebuie făcută în funcție de nevoile și cerințele tale.

ADVERTISING

Iată care sunt cele mai semnificative deosebiri între cele trei tipuri de dispozitive:

  • Starea tehnică - Un produs nou nu a mai fost utilizat anterior și este vândut în ambalajul original, împreună cu toate accesoriile. Pe de altă parte, refurbished se referă la un laptop utilizat anterior, dar care a fost returnat, reparat și adus într-o stare aproape nouă. Astfel, un laptop dell refurbished prezintă o performanță înaltă. În schimb, un dispozitiv second-hand a mai fost utilizat și este comercializat exact în starea în care este. Adică nu a fost recondiționat sau reparat.
  • Fiabilitate - Laptopul nou este considerat cel mai fiabil și cel mai puțin probabil să aibă probleme tehnice în primele luni sau ani de utilizare. Și varianta refurbished prezintă o performanță asemănătoare cu cea a produselor noi. Înainte de a fi comercializate, dispozitivele sunt testate riguros. Totuși, dacă de exemplu îți achiziționezi un dell xps 9510, trebuie să fii conștient de posibilitatea prezenței urmelor minore de uzură. Defectele estetice nu afectează însă în niciun fel gradul de fiabilitate. Nu în ultimul rând, în cazul produselor second-hand siguranța în funcționare este influențată de modul în care a fost întreținut de către proprietarul anterior.
  • Garanția - Atât în cazul unui dispozitiv nou, cât și în cazul unuia refurbished, garanția are o valabilitate de doi ani. Produsele second-hand de obicei nu vin însoțite de garanție, decât dacă există una extinsă a vânzătorului actual.
ADVERTISING

Dacă îți dorești performanțe înalte și să te încadrezi într-un buget prestabilit, un laptop dell refurbished poate reprezenta varianta ideală!

Cum afli dacă te avantajează achiziționarea unui laptop refurbished sau nu?

article-thumb

În funcție nevoile și cerințele tale în materie de confort, siguranță și funcționalitate, produsul refurbished poate reprezenta opțiunea ideală. Dacă vrei un dispozitiv ca nou, dar la un preț mai redus, știi deja că laptopul refurbished este varianta potrivită. Există o multitudine de magazine comerciante specializate care pun în vânzare astfel de produse. Recomandat este ca întotdeauna să cauți să achiziționezi de la companii acreditate în domeniu.

ADVERTISING

Mai mult decât atât, piața de produse refurbished se află într-o continuă dezvoltare. Astăzi există o gamă diversificată de modele din care poți selecta ceea ce ți se potrivește. Cauți un dell xps 9700? Cu siguranță vei putea găsi numeroase oferte disponibile.

Cât de fiabil este un produs refurbished și ce garanție primești?

Deși laptopul recondiționat poate prezenta urme de uzură, este în continuare considerat un produs fiabil. După ce este utilizat, este returnat și apoi verificat de o echipă de specialiști. Abia după ce a fost reparat, dispozitivul este pus în vânzare.

Garanția are o valabilitate de doi ani, asemenea produselor noi. Tocmai de aceea este destul de avantajos să achiziționezi un laptop dell refurbished în detrimentul unui dispozitiv second-hand care nu are garanție.

Fiabilitate, performanță și costuri reduse - profită de toate prin achiziționarea unui laptop refurbished!