Top 5 idei pentru a-ți face bucătăria să arate mai bine

Top 5 idei pentru a-ți face bucătăria să arate mai bine

Bucătăria poate arăta bine şi fără să investeşti sume enorme de bani. Există o mulţime de metode pentru a înfrumuseţa camera şi a-i da un aspect modern şi cool. Este o idee bună să începi de la finisaje şi mobilier dacă îţi doreşti o schimbare de efect în bucătărie. Mai apoi, poţi trece la decoraţiuni şi aparatură.

Iată TOP 5 idei pentru a-ţi face bucătăria să arate mai bine

Alege un blat care iese în evidenţă

Blatul poate fi piesa de rezistenţă a bucătăriei tale, de aceea este bine să îl alegi cu atenţie. În prezent, există o mulţime de modele de blaturi cool din care poţi alege. Texturi precum lemnul, marmura, piatra sau chiar cimentul se pot reproduce cu ajutorul materialelor moderne.

ADVERTISING

Este important ca blatul să se integreze în decorul bucătăriei şi nu doar să iasă în evidenţă şi atât. Nu alege blatul înainte de a hotărî cum anume va arăta mobilierul, finisajele sau tâmplăria.

Încearcă o vitrină frigorifică

Dacă îţi doreşti ca bucătăria ta să aibă un “acel ceva” special, atunci încearcă o vitrină frigorifică. Vitrinele frigorifice sunt utile pentru o mulţime de produse, de la sucuri şi vinuri şi până la prăjituri sau gustări. În funcţie de dimensiunile bucătăriei tale, poţi alege o vitrină frigorifică de pe altex.ro, de dimensiuni mari sau una de dimensiuni mici. Mai mult, anumite modele de vitrine oferă şi lumină, ceea ce înseamnă că bucătăria ta va arăta cool şi atunci când este întuneric în cameră.

ADVERTISING

Optează pentru spaţii de depozitare închise

O bucătărie bine organizată va arăta impecabil, de aceea este o idee foarte bună să optezi pentru spaţii de depozitare închise. Atunci când ai mai puţine lucruri la vedere, îţi va fi mai uşor să păstrezi ordinea şi aspectul ordonat al camerei.

Astfel, în loc de etajere, rafturi sau vitrine, alege sertare şi dulapuri închise. Îţi va fi mai uşor să organizezi spaţiul şi nu te vei confrunta cu dezordinea atât de des. În plus, suprafeţele deschise se umplu de praf mult mai repede, ceea ce îţi aduce un alt avantaj. Nu va fi nevoie să ştergi zilnic sau o dată la două zile praful în sertare sau dulapuri.

ADVERTISING

Asortează finisajele

Finisajele din bucătărie trebuie să aibă o temă comună. Nu este o idee inspirată să combini o mulţime de texturi şi culori diferite fără niciun fel de temă comună. Mai degrabă, alege finisaje care se completează reciproc, care au contrast frumos şi care îţi dau o stare de bine.

Texturile precum marmura, lemnul, piatra naturală sau betonul se numără printre cele mai populare în ziua de astăzi.

Instalează o zonă de dining

Dacă spaţiul îţi permite, este de preferat să instalezi zona de dining în bucătărie. În acest fel, vei avea un spaţiu complet, unde poţi atât să găteşti, cât şi să serveşti masa. Nu trebuie neapărat să alegi mobilier de dimensiuni generoase, ci doar un tip de mobilier adecvat decorului pentru care ai optat.

Bucătăria poate arăta de milioane atunci când alegi finisaje care se potrivesc între ele, când pui accent pe texturile potrivite şi optezi pentru spaţii de depozitare închise.