Top 5 activități pe care le poți pregăti pentru copiii tăi dacă stai la curte

Top 5 activități pe care le poți pregăti pentru copiii tăi dacă stai la curte

Unul dintre avantaje atunci când locuiești la casa și ai și curte este faptul că te poți bucura de aceasta în orice anotimp. Mai mult, atunci când ai copii îi poți lăsa să se joace în voie, în timp ce tu poți citi o carte pe terasă sau te poți alătura lor pentru a petrece timp prețios cu ei. 

Iată ce activități poți pregăti pentru copiii tăi în curte, astfel încât să se dezvolte cât mai armonios: 

1. Căutare de comori

Cu o poveste bine stabilită, inspirată de personajele lor favorite, căutarea de comori poate fi o activitate de weekend excelentă. Așa că pregătește materialele de care ai nevoie fără a te vedea cei mici, ascunde-le în locuri cheie și fii pregătit să le oferi harta spre marea comoară. Pentru a fi cât mai interesant pentru aceștia, dar și pentru a le face o bucurie mare, comoara poate reprezenta o nouă jucărie mult dorită sau câteva cărți noi de colorat. 

ADVERTISING

2. Jocurile copilăriei 

În ziua de astăzi există tot mai mulți copii care preferă jocurile digitale în locul celor din curte, motiv pentru care o astfel de activitate poate ajuta la creare unui obicei mult mai sănătos. Astfel, luați-vă o perioadă de timp și împreună jucați-vă „De-a v-ați ascunselea”, „Țară, țară vrem ostași” sau chiar „Baba oarba”

3. Trambulină

Dacă vrei ca cei mici să-și consume energia, atunci o trambulină de copii, cum este una dintre modelele propuse de cei de la Altex.ro, este exact ce trebuie. Acestea sunt realizate cu plase de protecție, tocmai ca cei mici să poată sări în siguranță. Totodată, poți alege să faci și tu această activitate cu ei, dar va trebui să fii atentă la greutatea maximă pe care o poate susține trambulina. 

ADVERTISING

4. Luați masa în curte

O altă activitate pe care o puteți desfășura este pregătirea unui picnic, pe care mai apoi să-l luați în curte. Implicarea copiilor trebuie să fie încă de la început, fiind o activitate prin care pot învăța cum să-și pregătească micul dejun sau chiar gustarea. Mai mult, după ce finalizați de mâncat, asigură-te că cei mici te ajută să cureți locul, dar și la spălatul vaselor. 

5. Curse cu obstacole

Dacă până la momentul actual nu ai mai încercat așa ceva cu copiii tăi, atunci e timpul să o pui în practică. E de la sine înțeles că cei mici sunt destul de competitivi, deci cu siguranță vor adora un astfel de traseu. Încearcă ca de fiecare dată când faci o astfel de activitate să modifici traseul, tocmai pentru a-i surprinde și pentru a-i încânta din ce în ce mai mult. 

ADVERTISING

Având în vedere că locuiești la casă și ai această posibilitate îndeamnă copiii să petreacă cât mai mult timp afara, chiar și atunci când este puțin mai frig, tocmai pentru a-și dezvolta cât mai bine imunitatea.