Top 3 lucruri pe care ar trebui să le știi, atunci când vrei să-ți construiești un solar în grădina ta

Top 3 lucruri pe care ar trebui să le știi, atunci când vrei să-ți construiești un solar în grădina ta

Construirea unui solar poate fi cea mai bună alegere pentru a-ți îmbunătăți producția de legume, fructe sau flori. O seră îți oferă control asupra mediului de creștere, astfel, îți permite să cultivi plante în condiții bune pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, pentru a avea succes, trebuie să iei în considerare mai multe lucruri importante. Așadar, îți vom arăta tot ce trebuie să știi, atunci când te gândești să îți construiești așa ceva.

Iată 3 lucruri pe care trebuie să le știi, atunci când îți faci un solar:

ADVERTISING

1. Trebuie să alegi locul potrivit

Primul pas foarte important în construirea unui solar eficient este alegerea locului. Acesta trebuie să fie amplasat într-o zonă care primește soare direct în cea mai mare parte a zilei, astfel, trebuie să eviți zonele cu prea multă umbră sau care nu permit deloc pătrunderea luminii naturale. Asigură-te, de asemenea, că ai acces ușor la apă, pentru udarea plantelor. Ce trebuie să mai ai în vedere este și faptul că solul trebuie să fie potrivit pentru culturile pe care dorești să le crești. Un test de sol te poate ajuta să obții informațiile despre pământul pe care îl deții.

ADVERTISING

2. Fă-ți lista materialelor necesare pentru construcție

Felul în care va arăta solarul și materialele folosite sunt esențiale pentru eficiența acestuia. Există mai multe tipuri de astfel de sere, dar cel mai important este să-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale și să îl construiești pentru a fi cât mai durabil și rezistent, cum ar fi din lemn tratat, metal sau plastic de înaltă calitate. Folia care îl acoperă ajută la menținerea unei temperaturi constante, protejează împotriva condițiilor meteo nefavorabile și a dăunătorilor, astfel producția va fi mai mare și de calitate. Odată cu ofertele de Black Friday din data de 10 Noiembrie, cei de la Hectarul.ro îți pun la dispoziție o mulțime de accesorii care te pot ajuta în construirea unui solar potrivit.

ADVERTISING

3. Documentează-te despre plantele pe care vrei să le cultivi

Un ultim aspect, ar fi faptul că alegerea plantelor potrivite pentru solar este foarte importantă, deoarece unele legume sau flori au nevoie de mai mult sau mai puțin spațiu față de celelalte. Astfel, fii atent la distanța dintre rânduri atunci când le plantezi, pentru a asigura o creștere sănătoasă, dar și pentru a avea suficient loc pentru a le îngriji ușor.  De asemenea, ia în considerare și nevoia lor de lumină, temperatură, umiditate, dar și adâncimea corespunzătoare. După ce ai terminat de plantat, urmează îngrijirea acestora astfel, trebuie să le stropești și să le urmărești regulat, pentru ca niciun dăunător să nu-ți afecteze producția.

În concluzie, construirea unui solar eficient necesită un plan bun pentru locul unde va fi pus, dar și o documentare atentă la nevoile plantelor pe care ai decis să le deții. Astfel, dacă îndeplinești toate cerințele menționate mai sus, poți să te bucuri de o producție sănătoasă și bogată în sera ta, dar nu uita să cauți mereu informații noi despre nevoile plantelor din cultura ta. Tu ce ai planta dacă ți-ai face un solar?