Tenorul Ștefan von Korch într-o nouă colaborare cu Orchestra Reino de Aragón din Spania

Stefan-von-Korch-si-Orchestra-Reino-de-Aragon_Chin

Tenorul Ştefan von Korch a fost invitat să se alăture Orchestrei Reino de Aragón din Spania, într-un nou proiect, ce se va derula în descursul acestui an. Despre această nouă propunere solistul spune: “am acceptat cu bucurie reîntâlnirea cu dirijorul Ricardo Casero şi cu instrumetiştii alături de care anul trecut am străbătut China. Aştept cu nerăbdare să pot dezvălui detaliile proiectului la care participa alături de aceşti muzicieni de top din Zaragoza.”

Anul trecut, tenorul Ştefan von Korch a fost singurul solist român ce a luat parte la China 2023 Tour, alături de celebra orchestra spaniolă. Turneul a inclus 27 de oraşe, a durat aproape două luni şi a inclus concerte în unele dintre cele mai impozante săli de spectacol din China, printre care s-a numărat celebra Zhuhai Opera House.

ADVERTISING

Până la noi detalii despre colaborarea cu Orchestra Reino de Aragón, tenorul Ştefan von Korch va fi prezent în următoarele concerte:

30 Mai – GRANADA – Ecouri Mediteraneene - Opereta Lounge – Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian – împreună cu pianistul Alexandru Burcă

19  Iunie  – NESSUN DORMASala Dalles – împreună cu tenorul Alin Stoica şi pianistul Alexandru Burcă

17 Iulie  – OF, INIMIOARĂSala Dalles – împreună cu baritonul Fang Shuang şi pianistul Alexandru Burcă

7 August  – AVE MARIASala Dalles – împreună cu pianistul Alexandru Burcă

18 Septembrie – O SOL E MIOSala Dalles - împreună cu baritonul Adrian Mărcan şi pianistul Alexandru Burcă – Sala Dalles

Stefan-von-Korch_Landscape3

Despre Ştefan von Korch (Tenor) (www.stefanvonkorch.com )

ADVERTISING

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interpretat în Martie 2024, pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

ADVERTISING

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera națională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

Despre Orchestra Reino de Aragón

Dincolo te turneul de mare succes din China, primul al unei Orchestre spaniole pe tărâm Asiatic, Orchestra Reino de Aragon este un ansamblu de referință în Spania, fondat în 2011 de muzicianul aragonez Sergio Guarné. A susținut peste 55 de producții, 160 de concerte în multe țări și a performat în faţa a peste 150.000 de participanți la spectacolele sale. Din stagiunea 2013/2014, evoluează sub bagheta maestrului Ricardo Casero, iar din 2017 este grup rezident la Auditorio de Zaragoza. De asemenea, a făcut turnee în Germania și Turcia cu Sarah Chang, a fost orchestră rezidentă la Festivalul Musica Riva (Italia) și a făcut parte din programarea locațiilor prestigioase din Toulouse (Franța), Halle aux Grains și Catedrala Saint-Étienne.