Sistem complet de supraveghere la exterior: ce conține și care sunt detaliile bine de știut

Sistem complet de supraveghere la exterior: ce conține și care sunt detaliile bine de știut

Supravegherea la exterior a unei locații, fie că este o locuință, fie că este sediul unei companii, te poate salva de la evenimente neplăcute și griji atunci când nu te afli acolo. Află ce ar trebui să conțină un sistem complet de supraveghere, dar și alte informații utile pentru a face o alegere înțeleaptă pentru monitorizarea exterioară a locației dorite. 

Camere de supraveghere

Camerele de supraveghere sunt produsele care se află în centrul atenției în cadrul oricărui sistem de monitorizare video. Ele pot fi analogice, conectate printr-o infrastructură de cabluri, sau IP, respectiv cu conexiune directă la internet. Ia în calcul toate caracteristicile principale ale acestora, de la calitatea rezoluției, funcția de infraroșu, până la protecția împotriva intemperiilor vremii. Ele se aleg în funcție de nevoi și, desigur, buget. 

ADVERTISING

De asemenea, în funcție de preferințe, respectiv locul unde vrei să le amplasezi, pot fi de tip bullet sau dome. Recomandarea specialiștilor este să integrezi ambele tipuri de camere, fiindcă așa vei cumula toate avantajele lor. În achiziția camerelor video de înregistrare ține cont și de compatibilitatea lor cu DVR-ul. Dacă nu ai toate cunoștințele necesare, apelează la ajutorul comerciantului care propune soluțiile de supraveghere. 

Unitatea de înregistrare DVR

Unitatea de înregistrare DVR (sau Digital Video Recorder) joacă și ea un rol esențial în ceea ce privește partea considerată tehnică a sistemului de supraveghere. Cu ajutorul ei poți înregistra și controla activitatea camerelor video din cadrul perimetrului exterior pe care vrei să-l monitorizezi. 

ADVERTISING

Camerele de supraveghere analogice se conectează cu un DVR prin ajutorul unor cabluri coaxiale, dacă vrei o soluție clasică și de buget, sau cu cablu de internet UTP/FTP. În ceea ce privește camerele digitale IP intră în discuție folosirea unui NVR (Network Video Recorder). 

Mediul de stocare a datelor

Unitatea de înregistrare are nevoie de un hard disk pe care să stocheze înregistrările camerelor de supraveghere. Se montează ușor, având o conexiune tipică PC-urilor. 

De regulă, un DVR sau NVR nu vine însoțit de un asemenea mediu de stocare, așadar va trebui să îl achiziționezi separat. Într-un sistem complet de supraveghere este inclus și un hard disk de înregistrare, chiar dacă capacitatea de stocare poate nu îți este suficientă pentru nevoile tale. În funcție de caracteristicile unității de înregistrare poți monta un HDD cu o capacitate de stocare mai mare sau mai multe în paralel. 

ADVERTISING

Sursa de alimentare

Pachetele de sisteme de supraveghere mai conțin și o sursă de alimentare. Ea prezintă ieșiri cu protecție la supracurent sau supratensiune. Practic, rolul sursei de alimentare este să-ți protejeze sistemul de supraveghere de eventualele neplăceri în ceea ce privește alimentarea electrică a echipamentelor. 

Monitor

Deși poate fi un echipament opțional, cel puțin pentru efectuarea setărilor inițiale s-ar putea să te ajute un monitor. De altfel, el poate fi folosit în continuare pentru o monitorizare facilă mai ales dacă deții un centru permanent de monitorizare. În caz contrar, sunt sisteme de supraveghere moderne via internet (conexiune PoE) care se conectează direct la smartphone. 

Accesorii

Pe lângă dispozitivele menționate mai sus, un sistem complet de supraveghere vine la pachet cu cabluri, adaptoare și mufe. Ele sunt incluse în funcție de caracteristicile sistemului ales: numărul și tipul de camere video, specificațiile unității de înregistrare etc. 

De ce să cumperi un sistem complet

Sistemele de supraveghere complete sunt gândite de specialiști pentru diverse scenarii și nevoi de supraveghere. Practic, îți ușurează căutările. În principiu, pentru majoritatea utilizatorilor care nu vor soluții complexe de supraveghere, sunt considerate soluții optime, gata pentru a fi instalate și folosite. Marele atu este că în același pachet sunt toate echipamentele și accesoriile de care ai nevoie, te bucuri de o compatibilitate deplină și de un preț avantajos. 

Așadar, acestea sunt componentele principalele ale unui sistem de supraveghere la exterior. Verifică mai multe kituri de supraveghere disponibile și ia cea mai potrivită decizie pentru locația ta.