Sezonul de schi la Poiana Brașov se deschide sâmbătă. Transportul pe cablu s-a scumpit

Sezonul de schi la Poiana Brașov se deschide sâmbătă. Transportul pe cablu s-a scumpit

Actualul sezon de schi în Poiana Braşov se deschide în weekend. Primăria Braşov, căreia îi aparţine domeniul schiabil din masivul Postăvarul, a reușit să amenajeze circa 30-35% din pârtii.

Astfel, sâmbătă se deschid pârtiile din partea superioară a masivului şi cele pentru începători, Bradul şi Stadion.

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a declarat că, în funcţie de condiţiile meteorologice, weekendul viitor există şanse ca toate pârtiile să fie deschise în întregime.

Tot din acest weekend, liniile 60 şi 100 ale operatorului local de transport în comun, care fac legătura dintre municipiul Braşov şi staţiune, vor începe să opereze în regim normal de sezon.

ADVERTISING

Şeful Serviciului amenajare pârtii - Comprest SA, Adrian Biriboiu, a anunţat, la rândul său, că turiştii vor fi informaţi privind zonele în care se poate schia.

Transportul pe cablu e mai scump

În ce priveşte instalaţiile pe cablu, vor fi funcţionale telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Pentru turişti va funcţiona şi cabina Capra Neagră, în care ultima urcare este la ora 16,00.

Pentru achiziţionarea ski-passurilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră) şi două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă. La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul. Cei care doresc să îşi încarce cu puncte ski-passurile o pot face şi online, prin intermediul aplicaţiei pe platforma www.skibv.ro.

Valabilitatea punctelor rămase pe ski-passurile din sezonul 2021-2022 nu se prelungeşte în acest sezon de schi.

Tarifele pentru transportul pe cablu sunt cu aproximativ 11% mai mari ca în sezonul trecut şi sunt cuprinse între 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi şi 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există şi posibilitatea achiziţionării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult.

ADVERTISING

Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇